Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Δ.Α.Ε.

Αθήνα, 20-12-2013
Αρ. Πρωτ.: 145

Προς :

Κοιν:

– Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κων/νο

– Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

Ταξίαρχο κ. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ Ιωάννη

– Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης

Αστ.Διευθυντή κ. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο

– Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης

Αστ.Διευθυντή κ. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ Παύλο

Υπηρεσίες Αθηνών

Παρά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις της Ένωσής μας για τις δυσλειτουργίες που επικρατούν στη Δ.Α.Ε., τις οχλήσεις και τις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους Διοικητές και Τμηματάρχες της Υ.ΜΕ.Τ. και της Υ.Α.Τ. δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ειδικότερα στην Υ.Α.Τ. η υπερεργασία συνεχίζεται με τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις να παίρνουν τελευταία τη μορφή χιονοστιβάδας (μόνο την εβδομάδα που διανύουμε η υπηρεσία οφείλει 60 ρεπό σε κάθε Τ.Α.Τ.). Επιπλέον η ανακοίνωση της υπηρεσίας συνεχίζει να γίνεται μετά τις 20:00 κάθε βράδυ κατά παράβαση του Π.Δ. 394/2001 και βέβαια ούτε λόγος για εναρμόνιση με το νέο Π.Δ. 173 από 16-12-2013. Φαίνεται ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν καλύπτονται παρά τη δημιουργία τεσσάρων επιπλέον διμοιριών εκ των ενόντων. Είναι προφανές ότι όσο τα σταθερά σημεία παραμένουν ίδια (Χαρ. Τρικούπη, Κόρινθος, Αμυγδαλέζα, Ε.Ρ.Τ.) και αυξάνονται, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών θα χρειάζονται επιπλέον «εικονικές διμοιρίες».

Και στην Υ.ΜΕ.Τ. όμως τα πράγματα βαίνουν προς το χειρότερο υπηρεσιακώς αφού συνεχίζεται η πολυδιάσπαση των διμοιριών σε όλη την Αττική και για κάθε ανάγκη (ΞΕΝΙΟΣ Ζευς, οικείες επισήμων, ΥΠΕΘΟ) δημιουργώντας πρόβλημα στην κορωνίδα που διέπει αυτή την υπηρεσία που είναι η ομοιογένεια. Τελευταία προστέθηκε και η φύλαξη των δικαστηρίων (Εφετείο, Ευελπίδων) με 32 επιπλέον άτομα ανά βάρδια καθημερινά σε δύο ομάδες με δύναμη 16 ατόμων, που έχει σαν συνέπεια να καθίσταται ανέφικτη η χορήγηση των εβδομαδιαίων ημερήσιων αναπαύσεων ιδιαίτερα την περίοδο των εορτών όπου μεγάλος αριθμός του προσωπικού βρίσκεται σε άδεια.

Είναι αντιληπτό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αυτή η κατάσταση. Οι συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες να βαφτίζονται έκτακτα γεγονότα και να αντιμετωπίζονται με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Η γεωμετρική πρόοδος των υποχρεώσεων καθημερινά έχουν γονατίσει το προσωπικό της Δ.Α.Ε.

Εμείς σαν Ε.ΑΣ.Υ.Α. δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα κινηθούμε με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων ακόμα και με τη χρήση της νομικής οδού.

Η defacto παραβίαση των Π.Δ. δεν αποτελεί προνόμιο κανενός όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν»!

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά