Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

Οι περικοπές του μισθολογίου των ένστολων που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο III και τον Νόμο 4093/2012 και μάλιστα αναδρομικά από 1/8/2012, σύμφωνα με τις έως τώρα βάσιμες πληροφορίες και «διαρροές», αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων. Αυτό προέκυψε από την συζήτηση των σχετικών Αιτήσεων Ακυρώσεως ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το εύρος αυτού του προβλήματος δεν είμαστε ακόμα σε θέση να το περιγράψουμε με σαφήνεια, γιατί εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής Απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίαζε ως αργά χθες το βράδυ. Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κριθούν ως αντισυνταγματικές όλες οι διατάξεις που αναφέρονται και εξειδικεύουν τις περικοπές (που ενδεχομένως ανοίγουν το δρόμο και για άλλα ειδικά μισθολόγια) ή μόνο αυτές που αναφέρονται στην αναδρομικότητα των περικοπών για το χρονικό διάστημα 1/8/2012 έως 31/12/2012, κάτι το οποίο θεωρείται βέβαιο και μόνο για τα μισθολόγια των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη και το θόρυβο που προκλήθηκε επικοινωνιακά, κατά την άποψη μας δημιουργείται έτσι κι αλλιώς θέμα με το σύνολο των μνημονιακών περικοπών που οδήγησαν σταδιακά στην προσβολή του πυρήνα του δικαιώματος κατώτατου επιπέδου διαβίωσής μας και είναι προάγγελος σημαντικών εξελίξεων σε επίπεδο νομολογίας των Δικαστηρίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΑΣ.Υ.Α παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και εντός του προσεχούς διαστήματος θα είναι σε θέση να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στα μέλη της για το συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζουμε το σκεπτικό της Απόφασης να είναι ανάλογο των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί και να κριθούν ως αντισυνταγματικές όλες οι σχετικές περικοπές των μισθών και των επιδομάτων μας που βεβαίως ποικίλουν ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά