Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΜΟΙΡΙΩΝ ΥΑΤ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αθήνα, 5-2-2014

Αρ. Πρωτ.: 007

Προς:

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. είναι παράμετρος άνευ σημασίας. Κατά τα άλλα περισσεύει η μεγαλοστομία για δήθεν σύγχρονη αστυνομία, για «αναδιάρθρωση» δομών, για αποτελεσματικότητα κ.λ.π.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει τίποτε ουσιαστικό αναγνώρισης της εργασίας μας, τίποτε που να αποπνέει σεβασμό για την αυταπάρνηση και τις θυσίες μας, παρά μόνο τελευταία κάποιες άστοχες, απροκάλυπτες και αναληθείς απόψεις περί συμφερότερων κατηγοριών εργαζομένων μέσα στην ίδια την ΕΛ.ΑΣ., από συνδικαλιστικά φερέφωνα τα οποία απείχαν πάντα από κάθε αγώνα του συνδικαλιστικού μας κινήματος και τα οποία είναι ευδιάκριτα πλέον ότι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία σε αυτούς που επιθυμούν ανάμεσά μας το «διαίρει και βασίλευε». Τελευταίο τρανό παράδειγμα είναι η διαχείριση των συναδέλφων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονται εδώ και μέρες στα μπλόκα των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα. Δεκαέξι και πλέον διμοιρίες αποκατάστασης τάξης από τη Διεύθυνση Λάρισας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται δωδεκάωρα, συνεχώς νύχτα, χωρίς αδιάθετο αλλαγής, χωρίς ουσιαστική διοικητική μέριμνα και μακριά από τις οικογένειές τους. Το Π.Δ. 394/2001 είναι για τους διοικούντες «ψιλά γράμματα» και βεβαίως η υπερωριακή απασχόλησή τους θα ρυθμιστεί από το υφιστάμενο πλαφόν. Ο συγκεκριμένος εργασιακός «μεσαίωνας» δεν μπορεί με τίποτα να μείνει κρυφός και βεβαίως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Για ορισμένους ό,τι υπάρχει σε υπερεπάρκεια ευτελίζει την τιμή του, όπως είναι το εργατικό δυναμικό, πλην όμως δεν ανεχόμαστε και την κοροϊδία σε αυτόν τον έσχατο βαθμό. Είναι επιτακτική ανάγκη να χαρακτηρισθεί η επιχείρηση «ευρείας κλίμακας», έτσι ώστε να τύχει και της ανάλογης διοικητικής μέριμνας. Μέχρι τότε η Ένωση Αθηνών σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες Ενώσεις που έχουν διμοιρίες στο σημείο θα καλύπτουμε τη διοικητική μέριμνα καλύπτοντας το κενό των ανεύθυνων – υπεύθυνων που στο βωμό των περικοπών θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων και ευτελίζουν την αξιοπρέπεια αυτών. Το νερό και την τροφή που η επίσημη πολιτεία είναι ανίκανη να προσφέρει θα τα προσφέρουν οι Ενώσεις και τα μέλη αυτών από το πενιχρό υστέρημά τους. Μπορεί να μας έχουν χαρίσει πενία αλλά περισσεύει η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπειά μας. Το εργασιακό αυτό πισωγύρισμα και η ευθεία καταστρατήγηση της εργασιακής νομοθεσίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν ανεχόμαστε να μας μεταχειρίζονται σαν πολίτες- εργαζομένους γ΄ κατηγορίας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα πάρει και άλλες δυναμικές πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτός ο τριτοκοσμικός κατήφορος. Ευτυχώς η εργασία μας αναγνωρίζεται πλέον από την ελληνική κοινωνία, στην οποία πλέον απευθυνόμαστε και απ’ αυτή θα κριθούν στο τέλος όλοι και όλα. Ευελπιστούμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγξει επιτέλους τους «φωστήρες», τυχόν δε σιωπή και απραξία θα σημαίνει συνενοχή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν πάει άλλο πια!

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά