Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣ ΤΕΑΠΑΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ Δ.Σ.

Αθήνα, 24-2-2014

Αρ. Πρωτ.: 015

Προς :

Κοιν.:

Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υπηρεσίες Αθηνών

Τέσσερις (4) μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του ΤΕΑΠΑΣΑ τηρείται αδικαιολόγητη «σιγή ιχθύος» για τα τεκταινόμενα ιδίως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με κομβικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και εν αναμονή της έκδοσης της ανάλογης Υπουργικής Απόφασης που τις επικυρώνει.

Έτσι γινόμαστε καθημερινά δέκτες πλήθους δικαιολογημένων ερωτήσεων και αιτιάσεων από τα μέλη μας και μετόχους του Ταμείου οι οποίοι εύλογα ανησυχούν ακόμη και για το αν θα υφίσταται εφάπαξ αποζημίωση όταν θα συνταξιοδοτηθούν. Μέχρι σήμερα υφίσταται τεράστια σύγχυση και παραφιλολογία, τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στους κόλπους της Πολιτικής – Φυσικής Ηγεσίας, σχετικά με τις νέες κρατήσεις, το εφάπαξ, τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές του Ταμείου, τις δεσμεύσεις, τα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση – δέσμευση. Εν αντιθέσει με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που πριν τη δημοσίευση της τροποποιητικής Υπουργικής Απόφασης του υπολογισμού των χορηγηθέντων εφάπαξ βοηθημάτων στους δημόσιους – ιδιωτικούς υπαλλήλους υπήρξε σχετική επίσημη ανακοίνωση, μέσω δελτίο τύπου, από τον ίδιο τον Υπουργό του.

Έτσι κανείς μας δεν γνωρίζει π.χ. αν βάσει των υπαρχουσών οικονομοτεχνικών και αναλογιστικών μελετών αν θα συνεχίζει το ΤΕΑΠΑΣΑ να καταβάλλει απρόσκοπτα το εφάπαξ και σε τι ύψος, σε βάθος χρόνου.

Εν όψει όλων των ανωτέρω κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη επίσημης συνάντησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής με το Δ.Σ. και τη νέα Πρόεδρο κ. Συνοδινού Ιωάννα του ΤΕΑΠΑΣΑ για να τεθούν επισήμως όλα τα σχετικά ερωτήματα και να δοθούν επιτέλους οι ακριβείς απαντήσεις.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά