Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗΣ

Αθήνα, 25-2-2014

Αρ. Πρωτ.: 016

Προς:

Κοιν.:

-Υπουργό Δημ. Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο

-Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

-Δ/ντή Διαχείρισης Χρηματικού

Ταξίαρχο κ. ΓΥΠΑΡΑΚΗ Ελευθέριο

-Δ/ντή Οργάνωσης-Νομοθεσίας

Αστ. Δ/ντή κ. ΜΑΣΣΕΛΟ Δημήτριο

-Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

-Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από 1-1-1997, δηλαδή από την έναρξη ισχύος των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν. 2448/96 και όπως αυτό αντικαταστάθηκε από 1-1-2004 με το άρθρο 55 παρ. 10 του Ν. 3205/2003, το επίδομα εξομάλυνσης συνδέεται και διαβαθμίζεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση (άγαμος ή έγγαμος) και την ύπαρξη τέκνων που βαρύνουν τον δικαιούχο.

Οι ανωτέρω διατάξεις των νόμων κρίθηκαν, με πλήθος δικαστικών αποφάσεων, ότι είναι αντίθετες με τα άρθρα 4 παρ. 1 και 21 παρ. 1 του Συντάγματος στο βαθμό που εισάγουν ανόμοιες ρυθμίσεις και διαχωρισμούς μεταξύ αστυνομικών γονέων που έχουν την επιμέλεια και αυτών που δεν την έχουν και βαρύνονται με την υποχρέωση διατροφής του α. 1489 Α.Κ. Θεωρήθηκε επίσης ότι είναι αδικαιολόγητος, παράνομος και ευθέως αντισυνταγματικός ο διαχωρισμός συζύγων αστυνομικών όσον αφορά το ύψος του επιδόματος εξομάλυνσης καθώς στον έναν χορηγείται μεγαλύτερο ποσό.

Μέχρι τώρα ευελπιστούσαμε ότι μετά τη δικαίωση των συναδέλφων που διαδοχικά προσέφυγαν στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια, η φυσική και πολιτική ηγεσία θα έπαιρναν τις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες για άρση των αδικιών και για συμμόρφωση με τις συνεχείς δικαστικές αποφάσεις. Δυστυχώς όμως γινόμαστε συνεχώς δέκτες καταγγελιών από συναδέλφους που υφίστανται την παράνομη και άνιση μεταχείριση και η όλη κατάσταση τείνει πλέον να πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τους αρμοδίους να πάρουν τη νομοθετική πρωτοβουλία για να αρθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις και να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με το πνεύμα των δικαστικών αποφάσεων των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων, βάζοντας τέλος σε μία απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται επί δεκαέξι (16) και πλέον χρόνια.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά