Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αθήνα 5-3-2014 Προς: -Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Αρ.Πρωτ.:19 κ. ΔΕΝΔΙΑ Νικόλαο

Κοιν.: – Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

-Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

κ. ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ Αθανάσιο

– Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.

Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κων/νο

-Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής Α,Ε.Α.

Υποστράτηγο κ. ΛΑΣΚΑΡΗ Αναστάσιο

– Διεύθυνση Οικονομικών Α.Ε.Α./4ο τμ.

– Π.Ο.ΑΣ.Υ.

-Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

Θέμα: «Λέσχη εστίασης Α..Τ. Ακροπόλεως»

Κύριε Υπουργέ,

Με το Π.Δ. 26 /25/2/2014 καταργήθηκαν το Α.Τ. Ακροπόλεως και Τ.Α. Ακροπόλεως, εύλογα όμως είναι τα ερωτήματα των συναδέλφων για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λέσχη εστίασης η οποία λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και εξυπηρετεί την καθημερινή σίτιση εκατοντάδων συναδέλφων που υπηρετούν σε υπηρεσίες του κέντρου –και όχι μόνο- της Αθήνας, ειδικότερα στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε στις μέρες μας.

Ως γνωστόν, οι περικοπές που υπέστησαν οι Αστυνομικοί κυμαίνονται από 28% έως 45% ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και το βαθμό του καθενός. Ζημιωμένοι είναι δε κυρίως οι νέοι συνάδελφοι, με Βασικό Μισθό 685 € που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αφουγκραζόμενη των ανησυχιών των εκατοντάδων μελών της που εξυπηρετούνται καθημερινά από την προαναφερόμενη λέσχη καθώς και αυτών που υπηρετούν σ’ αυτήν, επισκέφθηκε δια αντιπροσωπείας της σήμερα 05 Μαρτίου 2014 το χώρο της λέσχης που λειτουργεί στο Α.Τ. Ακροπόλεως και συζητώντας με δεκάδες συναδέλφους, σας μεταφέρει το αίτημά τους για παραμονή της λέσχης εστίασης στο συγκεκριμένο χώρο γνωστοποιώντας σας ταυτόχρονα ότι:

  • Από τη λέσχη Ακροπόλεως εφοδιάζονται με φαγητό καθημερινά 10 και πλέον κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων του κέντρου της Αθήνας, ενώ συνολικά καταναλώνονται πλέον των 1.000 μερίδων ημερησίως.
  • Ο χώρος της λέσχης είναι ανεξάρτητος από τον χώρο στέγασης του Α.Τ. Ακροπόλεως, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ασφαλείας (ρολά ασφαλείας κλπ) του χώρου προς πρόληψη κακόβουλων ενεργειών.
  • Σας ενημερώνουμε ότι το μηνιαίο οικονομικό πλεόνασμα της λέσχης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό από 7.000 € έως 10.000 € και αποτελεί μια από τις πιο κερδοφόρες πηγές εσόδων του Οργανισμού μας. Σύμφωνα λοιπόν με τα προαναφερόμενα, αναρωτιόμαστε βάσει ποιας οικονομικής θεωρίας λαμβάνεται απόφαση να
    «μπει λουκέτο» σε μια Υπηρεσία από την οποία προκύπτουν αυτά τα οικονομικά δεδομένα.
  • Πολύ σημαντική είναι η νευραλγική γεωγραφική θέση της λέσχης η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες συναδέλφους μας, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε μέτρα τάξης ασφαλείας και τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετούνται καθημερινά, σιτιζόμενοι με μικρό κόστος από τη συγκεκριμένη λέσχη.

Κύριε Υπουργέ,

Στις πρώτες προτεραιότητες αντιμετώπισης των θεσμικών αιτημάτων από πλευράς σας πρέπει να είναι και αυτό της δημιουργίας (και όχι κατάργησης) Λεσχών Εστίασης για τους συναδέλφους μας, όπως προβλέπεται και από το προωθούμενο προς ψήφιση από εσάς προσωπικά Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο αποτελεί ψήφισμα των τελευταίων Πανελλαδικών Συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας

Αναμένουμε από πλευρά σας να εκδηλωθούν όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προαναφερόμενου σοβαρού ζητήματος.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά