Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΗΣ

Αθήνα, 10-3-2014

Αρ. Πρωτ.: 022

Προς :

Κοιν.:

Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κων/νο

– Διευθυντή Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών

Ταξίαρχο κ. ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ Γεώργιο

– Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο σοβαρός τραυματισμός δύο νεαρών συναδέλφων μας – μελών της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στις 6/3/2014 στην Α.Σ.Ο.Ε. αποτελεί περίτρανη απόδειξη της παντελούς έλλειψης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τρεις (3) νεοεξελθέντες Αστυφύλακες που είχαν διατεθεί πρόσφατα στον «Ξένιο Δία» διατάχθηκαν να ευρίσκονται δίπλα από την Α.Σ.Ο.Ε. σαν σταθερή δύναμη και χωρίς καμία ενίσχυση, για γενικοπροληπτικούς λόγους «πάταξης του παρεμπορίου» που παρατηρείται ως φαινόμενο εκεί. Αποτέλεσμα αυτής της πρόχειρης και ελλειμματικής διάθεσης προσωπικού, ήταν να εξέλθει ομάδα ροπαλοφόρων από την είσοδο της οδού Δεριγνύ και οι συνάδελφοι να ξυλοκοπηθούν ανηλεώς.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε πείσμα ορισμένων, ότι στο συγκεκριμένο σημείο επικρατεί «ειδικό καθεστώς», κάτι το οποίο για ακόμη μια φορά δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν.

Προκύπτει μείζον θέμα πλέον για το ποιος φαεινός νους έδωσε τη συγκεκριμένη διαταγή, γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη σταθερή ενίσχυση από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο ότι υπήρξαν και στο παρελθόν διαμαρτυρίες και αναφορές γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. προτίθεται να καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν ούτος ώστε να σταματήσουν ενέργειες σαν την προχθεσινή και αποδίδοντας υπηρεσιακές και ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Παράλληλα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν επώνυμα τις ευθύνες τους και να πάψουν να τις μετακυλύουν τεχνηέντως στους συναδέλφους μας. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά αυτές θα αποτυπωθούν και στη διενεργούμενη Ε.Δ.Ε. και δεν θα αποκρυφτούν.

Με αναχρονιστικές αντιλήψεις η αστυνομία δεν μπορεί να ανελιχθεί ως θεσμός κι αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι αρμόδιοι.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά