Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ-ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αθήνα, 23-5-2014

Αρ. Πρωτ.: 054

Προς :

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωσή μας και τα μέλη της παρακολουθούν με αγανάκτηση καθημερινά τη συστηματική προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν τα ποσοστά συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα με την ψήφο ή μη αστυνομικών στα παραπάνω. Τα παραπάνω μυθεύματα που ακούμε στα ρεπορτάζ και ορισμένα απαράδεκτα δημοσιεύματα δημοσιογράφων ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας αυτών, με περίεργη εκπόρευση και έχουν τον ίδιο σκοπό. Τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, τη σύγκρουση της Αστυνομίας με τα υγιή κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας και τη δημιουργία χάσματος μεταξύ των αστυνομικών και των τοπικών κοινωνιών. Την ώρα που δεκάδες αστυνομικοί είναι υποψήφιοι σε συνδυασμούς αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, την ώρα που οι πολίτες και οι αστυνομικοί είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα κοινά προβλήματα που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που οι συνδικαλιστικοί μας φορείς θέτουν κοινούς προβληματισμούς με τις αυτοδιοικητικές ηγεσίες (ημερίδα Ένωσης Αθηνών – συναντήσεις με φορείς κ.ά.), ενώ δεν έχουν φανεί πουθενά σε συνδικαλιστικές εκλογές των αστυνομικών ακραίες εκφάνσεις συγκεκριμένου ακραίου κόμματος και τέλος τη στιγμή που το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. δοκιμάστηκε πρόσφατα και ελέγχθηκε από τη Δικαιοσύνη για πιθανά σταγονίδια κομματικών μορφωμάτων, κάποια νοσηρά μυαλά συνεχίζουν την ίδια «καραμέλα» για πιθανή αύξηση ποσοστών συγκεκριμένου κόμματος σε συγκεκριμένες κάλπες εξαιτίας των ψήφων των αστυνομικών.

Κύριοι ως εδώ! Το παραμύθι σας δυστυχώς για εσάς δεν έχει δράκο. Η απύθμενη εμπάθειά σας, σας έχει οδηγήσει σε συνεχόμενες ανακρίβειες. Γιατί μόνο ανακριβές μπορεί να κριθεί ένα ρεπορτάζ για κάλπες αυτοδιοικητικών εκλογών πλησίον αστυνομικού μεγάρου της Αθήνας, όπου οι αστυνομικοί στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ψήφισαν με εκλογικούς καταλόγους και άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα στις εκλογικές τους περιφέρειες! Άραγε για ποιο ακριβώς ρεπορτάζ συζητάμε; Μάλλον για κακοφτιαγμένη σπέκουλα στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων επειδή ότι έχει σχέση με την Αστυνομία πουλάει αδιαφορώντας αν σπιλώνονται οικογένειες και συνειδήσεις.

Εκτός ότι με τις συγκεκριμένες σας πρακτικές αποδεικνύετε την ιδιοτέλειά σας με πράξεις που δυνητικά μπορεί να αποτελούν και αδικήματα αφού δημιουργούν συνθήκες ομαδοποίησης, κατηγοριοποίησης Ελλήνων ψηφοφόρων πολιτών, γκετοποίησης, πόλωσης και ένα ιδιότυπο ρατσισμό, σας υπενθυμίζουμε ότι η μυστικότητα της ψήφου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και κανείς δεν μπορεί χάριν δικαστή να πράττει τον αναίσχυντο παραλληλισμό κάλπης – αποτελέσματος – εκλογικού σώματος κατά το δοκούν και μάλιστα συνεχώς για μία μόνο εργασιακή ομάδα όλως τυχαίως.

Ζητάμε πλέον την ξεκάθαρη θέση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος στο συνεχόμενο διασυρμό που επιτελείται εις βάρος μας. Ζητάμε επίσης να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημά μας, οι αστυνομικοί να μην ψηφίζουν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους σε συγκεκριμένα σημεία αλλά σε διάσπαρτα εκλογικά τμήματα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναζητήσουμε την προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης. Σε μια δημοκρατία το δίκαιο πρέπει να κερδίζει και να προστατεύεται. Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν δείξει κατ’ επανάληψη τα δημοκρατικά τους ιδεώδη και δεν έχουμε ανάγκη να μας χορηγηθεί πιστοποιητικό κοινωνικών και εκλογικών φρονημάτων από τους πολέμιους των δημοκρατικών δικαιωμάτων και έχουν επιδείξει κατά καιρούς περισσότερα δημοκρατικά αντανακλαστικά από αυτούς που υποτίθεται ότι υποστηρίζουν τη Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι δεν θα υποκύψουμε σε ψυχολογικό πόλεμο από αυτούς. Η ελεύθερη βούληση θα νικήσει. Η φράση του Ρήγα Φεραίου «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά