Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αθήνα, 13-6-2014

Αρ. Πρωτ.: 066

Προς :

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ε.ΑΣ.Υ.Α. εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τα γεγονότα του Συντάγματος και ομόφωνα δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα κάθε εργατικής ομάδας, κάθε ώριμης εργασιακής διεκδίκησης. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί αισθάνονται και είναι αλληλέγγυοι με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, «θύματα» κι αυτές της πολιτικής των Μνημονίων, των περικοπών και της «διαρθρωτικής» διαθεσιμότητας εν ονόματι «της ανάπτυξης κάποτε». Δυστυχώς μία, τουλάχιστον, ατυχέστατη στιγμή νεαρού συναδέλφου, όπως προβλήθηκε στα Μ.Μ.Ε., αμαύρωσε τον υπομονετικό και άνισο αγώνα που δίνει επί τέσσερα χρόνια το σύνολο των αστυνομικών υπό αντίξοες και πρωτοφανείς κοινωνικές συνθήκες και σαν ενέργεια πρέπει να καταδικασθεί ευθέως και απερίφραστα. Παράλληλα κρούει των κώδωνα του κινδύνου προς τη συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία για τις ατέρμονες διαλυτικές πολιτικές που μας θέτουν συνεχώς και ακούσια απέναντι σε εργασιακές ομάδες απορροφώντας τεχνηέντως τους κοινωνικούς κραδασμούς και θυματοποιώντας μας δευτερογενώς ιδίως στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας. Οι δεκάδες τραυματίες συνάδελφοι αποδεικνύουν ότι είμαστε όψεις του ίδιου νομίσματος και θύματα μιας πολιτικής που επιμένει να λακτίζει την ουσία των προβλημάτων.

Έτσι σήμερα, αντί σύσσωμη η ελληνική κοινωνία να συζητά και να διαβουλεύεται για το πώς μία Πρωτόδικη Απόφαση Δικαστηρίου με προσωρινώς εκτελεστότητα χωρίς να εφεσιβληθεί, ανεστάλη από τον Άρειο Πάγο, αν αυτό προβλέπεται, αν είναι σύνηθες και δικονομικά ορθό, ασχολείται με ένα πασίδηλο λάθος, μετακυλίοντας το κέντρο βάρος συζήτησης και αλλάζοντας όλη την ατζέντα. Άραγε αυτός είναι ο στόχος αυτών που συστηματικά και συντεταγμένα παρεισφρέουν συνεχώς σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις; Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης ή η πυροδότηση αντιδράσεων και τεχνητών εντάσεων;

Επαναλαμβάνουμε τέλος για ακόμη μια φορά, ότι οι αστυνομικοί είναι και αισθάνονται βαθύτατα δημοκρατικοί πολίτες και πρώτα αυτοί στενοχωρούνται όταν ατυχείς στιγμές αναδεικνύουν το «δένδρο» και κρύβουν το «δάσος». Σε κάθε όμως περίπτωση οι δημόσιες τοποθετήσεις φορέων πρέπει να διακατέχονται από νηφαλιότητα και όχι άστοχα να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για ιδιοτελείς σκοπούς.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά