Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

Μετά από ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδ/νησου και Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδ/νήσου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 3-7-2014, κοινή ένστολη διαμαρτυρία στη Σύμη για τη συνεχιζόμενη τραγική κατάσταση με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Κλιμάκιο της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χρήστο Φωτόπουλο και τον αντιπρόεδρο κ. Γρηγόρη Γερακαράκο, καθώς και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Γιώργο Δριβάκο, επισκέφθηκαν το Α.Τ. Σύμης και διαπίστωσαν για άλλη μια φόρα ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να είναι απροετοίμαστη. Το μείζον πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης όπως παρουσιαζόταν μέχρι πέρυσι στον Έβρο, έχει μετατοπιστεί στα νησιά, τα οποία δεν είναι ούτε στο ελάχιστο προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την έξαρση του φαινομένου. Χωρίς υποδομές, οι συνάδελφοι καλούνται να διαχειριστούν την ανθρωπιστική κρίση με τα εκατοντάδες γυναικόπαιδα να στοιβάζονται όπως- όπως, όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος. Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι έγκαιρες προειδοποιήσεις- αναφορές προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Εισαγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου δεν είχαν τύχει εξ αρχής της απαιτούμενης προσοχής. Αναφορές συναδέλφων δεν έφταναν ποτέ στα ανώτατα κλιμάκια και μόνον όταν ήταν ορατός ο κίνδυνος της αναζήτησης των ποινικών ευθυνών, υπήρξε κινητικότητα εκ μέρους της Υπηρεσίας, αλλά και πάλι αποσπασματικά.

Μόνο τον Ιούνιο, στη Σύμη έχουν εντοπιστεί περί τους 300 παράνομους αλλοδαπούς, τους οποίους οι συνάδελφοι αναγκάζονται να «φιλοξενούν» στο μπαλκόνι του Αστυνομικού Τμήματος. Χωρίς αστυνομική δύναμη και υποδομές, είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τις μεταξύ τους έριδες, τις απόπειρες απόδρασης και μάλιστα με κίνδυνο την ποινική τους δίωξη, αφού τα υπηρεσιακά σήματα είναι σαφή: Διατάσσεστε για την ασφαλή τους φύλαξη και σε περίπτωση απόδρασης θα έχετε την ποινική ευθύνη… Εξάλλου η διακλαδική συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, παρουσιάζει κι αυτή δυσλειτουργίες και προβλήματα.

Οι συνάδελφοι ανήρτησαν στο Α.Τ. Σύμης σήμερα το πρωί πανό με εύγλωττη την αγωνία τους για την εγκατάλειψη που βιώνουν, χωρίς υποδομές, χωρίς να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς οικονομική υποστήριξη: «Φτάσαμε στο όριο, στην παραμεθόριο», «Μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, είναι όλοι ψυχές, δώστε μας τη δύναμη να σώσουμε ψυχές», «Φυλάμε Θερμοπύλες, ζητάμε αναγνώριση».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Φωτόπουλος, οι μεταναστευτικές πιέσεις προς τη χώρα μας είναι ανάλογες με αυτές που εμφανίζονται στην Λαμπεντούζα και γι’ αυτό η Ευρώπη δεν πρέπει να εθελοτυφλεί, ούτε η Ελλάδα να σπρώχνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Το τονίζουμε αυτό γιατί θέλουμε να ληφθούν μέτρα και στη χώρα μας, ώστε να αποτρέψουμε τα ναυάγια και τις ανθρώπινες τραγωδίες σε ξηρά και θάλασσα.

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΑΣΥ Αθηνών κ. Γερακαράκος, αναφερόμενος στην κατάσταση που συνάντησε, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα Δωδεκάνησα «βούλιαξαν» από τον «τουρισμό». Το ένα μετά το άλλο καταφτάνουν τα κύματα των παράνομων μεταναστών και η πολιτεία καλείται να τα αντιμετωπίσει. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους των Δωδεκανήσων και να απαιτήσουμε από την πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα».

Για την αφύπνιση της πολιτείας και την άσκηση πίεσης ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05-07-2014 και ώρα 11:00 σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Δωδ/νησου στην Ρόδο με θέμα: Μετατόπιση της παράνομη μετανάστευσης στα νησιά μας – αντίκτυπος στην Τοπική Κοινωνία – Υποστελέχωση Υπηρεσιών Αστυνομίας – Λιμενικού.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά