Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 5 ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα, 7-7-2014

Προς :

Υπηρεσίες Αττικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 5-7-2014 οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νοτιοανατολικής Αττικής και Πειραιά πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κύριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν θέματα που αφορούν τη σκληρή εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στην Αττική αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν όλη την Αστυνομία. Ειδικότερα τέθηκαν ζητήματα όπως:

  • Τροποποιήσεις στο Π.Δ. 100/2003 περί μεταθέσεων, τοποθετήσεων και αποσπάσεων του αστυνομικού προσωπικού προς άρση αδικιών έτσι ώστε να κλείσουν ολοκληρωτικά τα παραθυράκια που προκαλούν αδικίες στις μετακινήσεις του προσωπικού. Όπως α) οι Ειδικοί Φρουροί οι οποίοι προάγονται σε Αστυφύλακες να συνεχίσουν να καταλαμβάνουν την οργανική θέση Ειδικού Φρουρού, β) Συμπληρωματικές μεταθέσεις και για τους κατέχοντες οργανικής θέσης Αρχιφύλακα – Ανθυπαστυνόμου, γ) Ξεχωριστή επετηρίδα για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, αναπηρίας μέλους οικογένειας και διαζευγμένων με επιμέλεια τέκνου, δ) Αυστηρή τήρηση της αναλογικότητας στον αριθμό των θέσεων που προκηρύσσονται βάσει του αριθμού των Ε.Φ. και του αριθμού των Αστυφυλάκων που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. ε) Τοποθέτηση των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων στην Αττική όταν δεν υπάρχει εξαίρεση ως προς την μετάθεσή τους (οι εξαιρέσεις αναφέρονται στην παρ. 3, άρθρο 15 Π.Δ. 100/03 και αφορούν τους νεοπροαχθέντες Αρχιφύλακες).
  • Την διόρθωση της διευκρινιστικής εγκυκλίου 8002/32/204-κστ’ από 2-10-2012 όσον αφορά την αυθαίρετη προϋπόθεση που θέτει για τη νυχτερινή αποζημίωση των ωρών που εκτελούνται σε εσωτερική υπηρεσία.
  • Πιστή εφαρμογή του Π.Δ. 394/2001 περί χρόνου εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και εξόφληση όλων των οφειλομένων ημερησίων αναπαύσεων.
  • Μόνιμη και σταθερή λύση στην προαγωγή Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β χωρίς την ανάγκη για προσφυγή στα ένδικα μέσα.
  • Περισσότερη φειδώ στις διαθεσιμότητες των αστυνομικών και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις αποδράσεων κρατουμένων.
  • Διόρθωση της απογραφής του αστυνομικού προσωπικού (αποφοίτων Σχολής Αστυφυλάκων) από Δ.Ε. σε Τ.Ε. και εφαρμογή του άρθρου 25 παρ. 4 του Ν.4058/2012.

Ο κύριος Αρχηγός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παραπάνω θέματα που τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει λεπτομερώς το σχετικό υπόμνημα που του κατατέθηκε.

Οι Ενώσεις Αττικής από κοινού θα παρακολουθούμε τις ενέργειες της Φυσικής Ηγεσίας γύρω από αυτά τα θέματα που μας απασχολούν. Καταστήσαμε όμως σαφές ότι η πίστωση χρόνου για ήδη γνωστά προβλήματα δεν αποτελεί χρόνο αέναο.

Για τα Δ.Σ.

– Ο – – Ο – – Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Αθηνών Αθηνών Β/Α Αττικής Β/Α Αττικής

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος

– Ο – – Ο – – Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Δυτικής Αττικής Δυτικής Αττικής Ν/Α Αττικής Ν/Α Αττικής

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

– Ο – – Η –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Πειραιά Πειραιά

ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά