Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ Κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Αθήνα, 23-9-2014

Προς :

Υπηρεσίες Αττικής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22-9-2014 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής συνάντηση των προεδρείων των Ενώσεων Αττικής με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ταξίαρχο κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ Ιωάννη για σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία της παραπάνω υπηρεσίας και έχουν σαν αποτέλεσμα τη δυσχέρεια της υπηρεσιακής καθημερινότητας των συνάδελφων που υπηρετούν εκεί.

Ειδικότερα δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη υγιεινής και ασφάλειας των Αστυνομικών στους χώρους κράτησης μεταναστών την οποία και θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη. Δεν νοείται σε μία ευνομούμενη Πολιτεία του 2014 να παρατηρείται σε εργασιακούς χώρους φαινόμενα έλλειψης καθαριότητας σε τέτοιο βαθμό που να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζόμενων συναδέλφων αλλά και των έγκλειστων συνανθρώπων μας. Στον ισχυρισμό της Διοίκησης ότι οι απολυμάνσεις καθυστερούν διότι ανήκουν σε ένα ευρύτερο διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη τέθηκε από εμάς μετά επιτάσεως η ανάγκη να διαχωριστεί ο διαγωνισμός για τις απολυμάνσεις από οποιοδήποτε άλλο ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, κάτι το οποίο βρήκε και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ταξιάρχου. Στο ίδιο πλαίσιο τέθηκε το ζήτημα του ανεπαρκή αριθμού των τουαλετών που διατίθενται για τους συναδέλφους στα κέντρα προαναχωρησιακής κράτησης καθώς και η εντονότερη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης των κρατουμένων στις 8 πτέρυγες της Αμυγδαλέζας, ώστε να εκλείψει κάθε ενδεχόμενο κινδύνου εις βάρος των συναδέλφων που καταμετρούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ακαταλληλότητα των περιπολικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών τα οποία και μεταφέρουν συνεχώς ανθρώπινες ζωές ενώ ουσιαστικά αποτελούν λόγω πλημμελούς συντήρησης τους «αυτοκίνητα καρμανιόλες».

Εστιάστηκε έντονα από τους εκπροσώπους των Ενώσεων το θέμα που τελευταίως απασχολεί τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με τις μεταγωγές από τα νησιά του Αιγαίου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα με αρματαγωγά πλοία οι οποίες διαρκούν 3 και 4 ημέρες εν πλω με τη χορήγηση μίας μόνο εκτός έδρας αποζημίωσης, δηλαδή τριάντα (30) ευρώ περίπου. Άραγε ποια είναι οι διοικητική μέριμνα για τους Αστυνομικούς σε αυτές τις μεταγωγές και ποιες οι συνθήκες παραμονής μέσα στα αρματαγωγά πλοία; Εσχάτως μάλιστα με πρωτοβουλία του Αρχηγείου δόθηκε η απαράδεκτη διαταγή για μετακίνηση 3 συναδέλφων για ένα μήνα ΑΔΑΠΑΝΩΣ! Πήραμε τη δέσμευση του κ. Ταξιάρχου ότι δεν θα μετακινηθεί κανείς συνάδελφος αν πρώτα δεν ερωτηθεί και δεν θα μετακινηθούν παρά μόνο με έξοδα της Υπηρεσίας. Τέλος είχαμε τη ρητή διαβεβαίωση για περαιτέρω ημερήσιες αναπαύσεις για τους συναδέλφους που εκτελούν τις παραπάνω μεταγωγές.

Είναι προφανές ότι στην εποχή μας το κοινωνικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι μία σκληρή πραγματικότητα που σαν χώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τα πενιχρά μας μέσα. Αυτή η παγκόσμια διάσταση του θέματος ξεπερνά τα όρια μιας χώρας ενώ η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων απαιτεί συλλογική δράση. Θα σταθούμε όμως αμείλικτοι σε θέματα που άπτονται της υγιεινής, της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας διότι είναι οι μόνοι που δίνουν καθημερινά μάχη για να ισορροπήσουν μεταξύ κινδύνων και επαγγελματικού αποτελέσματος. Σε καμιά περίπτωση όμως αυτός ο στόχος δεν πρέπει να επιβαρύνει τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Σε μια περίοδο που νέες επικίνδυνες μορφές βίας έρχονται από τις χώρες που προέρχονται οι οικονομικοί μετανάστες δεν χωρούν εκπτώσεις στην ασφαλή διεξαγωγή της προσωρινής κράτησης αυτών. Οι αστυνομικοί επιδεικνύουν φιλότιμο και επαγγελματισμό και η Διοίκηση με τη σειρά της οφείλει να το καταλάβει, να σταθεί αλληλέγγυη και να πράξει ότι απαιτείται ώστε να καλυτερεύσουν αυτές τις συνθήκες.

Για τα Δ.Σ.

– Ο – – Ο – – Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Αθηνών Αθηνών Β/Α Αττικής Β/Α Αττικής

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος

– Ο – – Ο – – Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Δυτικής Αττικής Δυτικής Αττικής Ν/Α Αττικής Ν/Α Αττικής

ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

– Ο – – Η –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας
Πειραιά Πειραιά

ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά