Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Δ.Α. ΥΠ-ΓΟ Κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24-7-2015 συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη για υπηρεσιακά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γ.Α.Δ.Α.

Στη συνάντηση κατατέθηκε υπόμνημα εκ μέρους της Ένωσης και τέθηκαν δια ζώσης ζητήματα που απασχολούν όλες τις υπηρεσίες των Αθηνών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη και οι καλοκαιρινές άδειες. Έγινε εκτενής αναφορά για τη μείωση προσωπικού σε όλες σχεδόν τις μάχιμες υπηρεσίες και σε συνδυασμό με τις όλο και αυξανόμενες υπηρεσιακές απαιτήσεις, δυσχεραίνεται η λειτουργία τους.

Ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες της Δ.Α.Ε. και τη διάσπαση των δυνάμεων σε διάφορα σημεία, τη ραγδαία μείωση του προσωπικού των υπηρεσιών Τροχαίας αλλά με τις ίδιες πάντα ή και περισσότερες υπηρεσιακές ανάγκες, τις πολύωρες μεταγωγές των υπολειτουργούντων Τμημάτων Ασφαλείας, τον εξορθολογισμό των σημάτων στην Άμεση Δράση, την έλλειψη προσωπικού και βασικών υλικών για την εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Τμημάτων κ.ά.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών με υπερεργασία, αμέτρητες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, διπλές και τριπλές νυχτερινές απασχολήσεις, καταπόνηση του προσωπικού, υγιεινή και ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

Τέλος ζητήσαμε να μας γίνει γνωστό πόσοι τελικά συνάδελφοι ενίσχυσαν τα Αστυνομικά Τμήματα προερχόμενοι από τη Διεύθυνση Επισήμων σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες διότι πρέπει κάποια στιγμή τα ψέματα να ξεσκεπάζονται!

Ο κύριος Γενικός συμμερίστηκε ότι υπάρχουν προβλήματα αλλά οι λύσεις τους προϋποθέτουν ριζικές αλλαγές στη στελέχωση των υπηρεσιών μέσα από μια ριζική αναδιάταξη της οποίας η διαβούλευση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ενώ είναι επιβαρυντικός παράγοντας ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν προσλήψεις νέων αστυνομικών.

Η Ένωση Αθηνών θα προασπίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων όπως κάνει πάντα. Και στη διαβούλευση της αναδιάρθρωσης θα καταθέσει προτάσεις στα πλαίσια θέσεων του συνδικαλιστικού μας κινήματος γιατί είμαστε από αυτούς που γνωρίζουν την αλήθεια και γνωρίζουν καλά τα προβλήματα και τις υπηρεσιακές παθογένειες. Μέχρι τότε όμως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των συναδέλφων μας. Να είναι σίγουροι αυτοί που κρατάνε την τύχη της αστυνομίας στα χέρια τους ότι θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους με δράσεις και ενέργειες που έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Οψόμεθα …

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Αθήνα, 24-7-2015

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

  1. Ανακοίνωση υπηρεσίας σύμφωνα με το Π.Δ. 394/2001 και Διαταγή Αρχηγού – Τήρηση ωραρίου εργασίας.
  2. Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Έλλειψη βασικών υλικών(περιπολικά, Η/Υ, φωτοτυπικά, χαρτί κλπ) για την εύρυθμη λειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών.
  3. Αποδυνάμωση των διμοιριών ΥΑΤ με συνεχείς μεταθέσεις προσωπικού – Συνέχιση σταθερών σημείων διμοιριών.
  4. Υπερεργασία και καταπόνηση του προσωπικού της ΥΜΕΤ με διάθεση σε πολλά σημεία (τζιπάκια, περιπολίες κλπ) – Μείωση προσωπικού από διμοιρίες.
  5. Συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις από υπηρεσίες της Τροχαίας παράλληλα με τη ραγδαία μείωση προσωπικού – Διαταγές μέτρων, μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας.
  6. Δυσχερείς και πολύωρες μεταγωγές Τμημάτων Ασφαλείας – Υπολειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών – Υπερεργασία – Οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις – Διπλή νυχτερινή απασχόληση – Ανακοίνωση υπηρεσίας πέραν των προβλεπόμενων από το Π.Δ.
  7. Ποιος ο αριθμός ενίσχυσης των Τμημάτων Τάξης με προσωπικό προερχόμενο από την Διεύθυνση Επισήμων, σύμφωνα με τις Υπουργικές εξαγγελίες.
  8. Καταπόνηση προσωπικού κατά τους θερινούς μήνες λόγω αδειών – Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά