Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΜΕΤ ΣΤΗΝ ΚΩ

Αθήνα, 14-8-2015

Αρ. Πρωτ.: 044

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τα τελευταία γεγονότα που βιώνει η νησιωτική Ελλάδα με την αθρόα είσοδο μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας και τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο νησί της Κω, μετακινήθηκαν από τη ΔΑΕΑ δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ έως την 17/8/2015 τουλάχιστον, για την ενίσχυση της εκεί τοπικής αστυνομικής δύναμης και για την εξασφάλιση της έννομης τάξης στο νησί.

Παρά το επείγον του πράγματος, η ηγεσία του Υπουργείου μας οφείλει να παρέχει τουλάχιστον μία αξιοπρεπή διοικητική μέριμνα στους συναδέλφους μας, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο να αναλαμβάνουν το ρόλο αυτής της παροχής οι πολίτες του νησιού. Επιπρόσθετα οι παραπάνω δυνάμεις είναι αδύνατον να αντέξουν να δουλεύουν σε ρυθμούς εξαντλητικών ωραρίων ειδικά κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, κάτω από επικίνδυνες και στρεσογόνες καταστάσεις και σε ένα περιβάλλον που στερείται στοιχειωδών κανόνων υγιεινής.

Είναι πασιφανές ότι η Αστυνομία για άλλη μία φορά στηρίζει έμπρακτα και από τους πρώτους την προσπάθεια να δοθεί μία λύση σε αυτό το μέγιστο εθνικό ζήτημα που πλέον ξεπερνά τη Χώρα μας και τις δυνατότητές της. Πρέπει όμως να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και όχι μηχανές, με περαιωμένα όρια αντοχών που αν ξεπεραστούν μπορεί να προκληθούν ενέργειες που θα πλήξουν τον αστυνομικό επαγγελματισμό, δημιουργώντας δυσμενή σχόλια και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Είναι ώρα οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά