Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Η ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Αθήνα, 14-8-2015

Αρ. Πρωτ.: 045

Προς:

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χθες αργά το απόγευμα με την κατάθεση του μνημονίου III από την κυβέρνηση και των προαπαιτούμενων από τους θεσμούς για τη δανειακή σύμβαση, κατατέθηκε, ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση, τροπολογία η οποία περιελάμβανε διατάξεις «σφαγιασμού» των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, με αθροιστική πρόβλεψη και 58 ετών ορίου ηλικίας και 40 ετών ασφάλισης ενώ καταστρατηγούσε και τα ήδη θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ενστόλων.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης της τροπολογίας μετέβη στο Κοινοβούλιο για να ενώσει τις δυνάμεις της με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας στην προσπάθεια να αποσυρθεί αυτή η απαράδεκτη τροπολογία. Κατόπιν επαφών και πιέσεων που ασκήθηκαν σε Προέδρους και βουλευτές των κομμάτων, τελικά η τροπολογία αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής αποσύρθηκε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών παρά τη σκληρή επιμονή της περί του αντιθέτου και τελικά επετεύχθη η διατήρηση των ισχυόντων του Νόμου 3865/2010 ήτοι τα 60 έτη ορίου ηλικίας ή τα 40 έτη ασφάλισης και χωρίς να θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η εγρήγορση και οι συντεταγμένες ενέργειες που επέδειξε το συνδικαλιστικό μας κίνημα απέδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί εύκολα να παίξει με τις τύχες των ενστόλων και ειδικά πίσω από την πλάτη τους. Συντεταγμένα, με επιχειρήματα και με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να βάλουμε τέλος σε τέτοιου είδους επαχθείς πρακτικές.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά