Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΥΜΕΤ ΣΤΗΝ ΚΩ

Αθήνα, 5-9-2015

Αρ. Πρωτ.: 049

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τελευταία γεγονότα με την αθρόα είσοδο μεταναστών στη Χώρα μας από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τοπικές κοινωνίες και στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να αποσταλεί ενισχυτική δύναμη από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τη Δ.Α.Ε.Α.. Αποδεικνύεται ότι οι αστυνομικοί είναι παντός καιρού, παντός τόπου και χρόνου για κάθε συνθήκη. Οι αστυνομικοί για πολλοστή φορά κάτω από αντίξοες συνθήκες και εν μέσω θέρους «βάζουν πλάτη» για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου, ιδιαίτερα σε ένα τόσο μεγάλο έκτακτο γεγονός που μας ξεπερνάει σαν χώρα. Έχουμε τονίσει όμως κατ’ επανάληψη ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και όχι μηχανές.

Έτσι η Ένωση Αθηνών είναι στη δυσάρεστη θέση να στηλιτεύσει τις συνθήκες της τελευταίας μετακίνησης ανδρών της ΥΜΕΤ. Η διμοιρία για την Κω αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά την Κυριακή 30/8 στις 21.00 το βράδυ, αφίχθη στο λιμάνι της Κω στις 08.00 το πρωί της επόμενης μέρας χωρίς να έχουν προβλεφθεί καμπίνες στο πλοίο για τους συναδέλφους. Το χειρότερο δε ήταν ότι μετά από αυτή την δωδεκάωρη περίπου νυχτερινή ταλαιπωρία δυστυχώς δεν υπήρξε μέριμνα να ξεκουραστούν στο ξενοδοχείο, αλλά αφήνοντας τα προσωπικά τους είδη στο λεωφορείο της υπηρεσίας, περιφέρονταν για τέσσερις περίπου ώρες στο λιμάνι του νησιού αναμένοντας το CHECK IN στο ξενοδοχείο στις 12.00 το μεσημέρι χωρίς καμία διοικητική μέριμνα.

Είναι πράγματι απορίας άξιον γιατί δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να σχεδιάσουν μία μετακίνηση σε συνθήκες ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζόμενων αστυνομικών. Αυτό το φιλότιμο που διακατέχει τους αστυνομικούς δεν είναι ανεξάντλητο. Όσο κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν τόσο εμείς θα τους το επισημαίνουμε.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά