Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ …

Αθήνα, 10-10-2015

Αρ. Πρωτ.: 070

Προς:

Κοιν.:

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τον τελευταίο καιρό ο θεσμός της αστυνομίας και το προσωπικό της δέχεται συνεχή χτυπήματα, ενώ ξημερώνουν δύσκολες μέρες μεγάλων σαρωτικών αλλαγών. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να σταθεί δίπλα και αρωγός στα αιτήματα και δικαιώματα των συναδέλφων, που ορισμένοι καταπατούν συστηματικώς και προσπαθούν να τα εξαλείψουν. Είναι σε όλους προφανές λοιπόν ότι ο συνδικαλισμός μας χρειάζεται υποστήριξη και ενίσχυση ώστε να συνεχίσει ενωμένος να προασπίζει τα συμφέροντά μας και μόνο. Άραγε όλες οι πλευρές του συνδικαλισμού; Η απάντηση είναι όχι. Σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία του αλλά όχι ΟΛΟΙ. Υπάρχει μία ευτυχώς μικρή μειοψηφία που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα, ξένα προς τα συμφέροντά μας και σίγουρα εκπορευόμενα από στενές και μόνο κομματικές εντολές.

Έτσι και ενώ καίγονται συνάδελφοι από αντιεξουσιαστικά και αναρχικά στοιχεία και αφήνονται ελεύθεροι οι δράστες, ενώ η πολιτεία για χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά στέλνει ολιγάριθμους αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ συνάδελφοι τίθενται με ευκολία σε διαθεσιμότητα, κάποιοι σιωπούν. Επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας στην αστυνομία και κάποιοι αδιαφορούν. Άλλαξε ο ασφαλιστικός χάρτης των ταμείων και η θέση αυτών ήταν ανύπαρκτη. Κατατέθηκε τροπολογία εις βάρος των εργαζόμενων αστυνομικών, το υπεύθυνο συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε μάχη να αποσυρθεί και πάλι αυτοί έλαμψαν δια της απουσίας τους. Διατάσσονται συνδικαλιστικές διώξεις και «ποιούν την νήσσαν». Και πόσα ακόμα!

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα και προκλήσεις που καλείται ενωμένο και σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιμετωπίσει, να βρει λύσεις χωρίς δογματισμούς, ιδεοληψίες και βέβαια χωρίς να σιωπά.

Η Ένωση Αθηνών είναι το μεγαλύτερο θεσμικό πρωτοβάθμιο όργανο και καθημερινά αντιμετωπίζει τα προβλήματα των συναδέλφων που προκαλούν διαχρονικά οι κυβερνητικές πολιτικές. Αυτό πρεσβεύει, με αυτό ασχολείται και όχι με νεόκοπους που θέλουν να φέρουν τον τίτλο του συνδικαλιστή. Έτσι θεωρούμε αστείους και ανάξιους λόγου τους ισχυρισμούς ορισμένων εκλεγμένων – δοτών συνδικαλιστών στην ανακοίνωσή τους σε διάφορα sites για τον οικονομικό ισολογισμό της Ένωσης Αθηνών, 15 μέρες μετά τη γενική συνέλευση, με σκοπό να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα. Τονίζουν για τάχα αυξημένα έξοδα για τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις της Ένωσης αποκρύπτοντας, ενώ ενημερώθηκαν στη Γ.Σ., ότι το 2014 πραγματοποιήθηκαν 2 ετήσιες εκδηλώσεις, διαστρεβλώνοντας τεχνηέντως την αλήθεια και «ξεχνώντας» να αναφερθούν και στα αντίστοιχα αυξημένα έσοδα από τα προϋπολογισμένα! Επίσης, έχοντας κοντή μνήμη δεν κάνουν καμία μνεία για το συντριπτικώς οικονομικότερο ισολογισμό όλων των ετών καθώς και της πανθομολογούμενης τεράστιας μείωσης των εξόδων. Γιατί άραγε;

Θα συνιστούσαμε σε αυτούς να συνεχίσουν το έργο τους, ανοίγοντας πόρτες αυτοκινήτων πολιτικών, παίρνοντας μέτρα φύλαξης αυτών, κρατώντας τις ομπρέλες και τα σακάκια τους, φυλάσσοντας κομματικά και κυβερνητικά κτίρια (θα μπορούσαν κι από αυτές τις θέσεις να βοηθήσουν αλλά ούτε αυτό κάνουν!) και να αφήσουν τον συνδικαλισμό σε συναδέλφους που πασχίζουν στο πεζοδρόμιο καθημερινά και γίνονται κοινωνοί προβλημάτων που αυτά βέβαια ούτε τους αγγίζουν και ούτε πρόκειται ποτέ να τους αγγίξουν!

Υ.Γ.: Για την ιστορία, στην επίμαχη γενική συνέλευση τον οικονομικό απολογισμό της Ένωσης καταψήφισαν ΜΟΝΟ 2 συνάδελφοι! Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά