Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Ο λόγος στη δικαιοσύνη για τα οφειλόμενα ρεπό

Αθήνα, 12-11-2015

Αρ. Πρωτ.: 084

Προς:

Κοιν.:

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Αθηνών συναντήθηκε σήμερα 12/11/2015 με τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. ΖΑΓΟΡΑΙΟ Ηλία. Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η ενημέρωση, από τη μεριά μας, της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία γύρω από εργασιακά ζητήματα, θέματα που απασχολούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. με νομικό ενδιαφέρον καθώς και συμβουλές γύρω από νομικές κινήσεις της Ένωσής μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στην Αστυνομία με τις αμέτρητες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, την υπερεργασία του προσωπικού, τις συνθήκες εργασίας και τη συνεχή έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του αστυνομικού προσωπικού από αποφάσεις και αστοχίες της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του σώματος.

Ζητήθηκε η συμβουλή και συμβολή του Προϊσταμένου Εισαγγελίας, η καθοδήγησή του για κάθε νόμιμο, νομικό και ένδικο μέσο που θα ακολουθήσει η Ένωση Αθηνών από εδώ και πέρα για να τεθούν προ των ευθυνών τους οι διοικήσεις οι οποίες καταστρατηγούν το εργασιακό και πειθαρχικό Π.Δ. και που συνεχώς δικαιολογούνται κάτω από την ομπρέλα των υπηρεσιακών αναγκών για να ταλαιπωρούν συναδέλφους, καταπατούν εργασιακά δικαιώματα, καταστρατηγούν οικογενειακούς προγραμματισμούς, αδιαφορώντας για την προσωπικότητα του καθενός μας, δείχνοντας παντελή έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του αστυνομικού.

Στα κατατεθειμένα ζητήματα από εμάς και στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που θα κινηθούμε για την προστασία στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Ειδικά η μετατροπή των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων σε χρηματική αστική διεκδίκηση μέσω αγωγών θα αποτελέσει το επόμενο βήμα μας.

Η Ένωση Αθηνών έχει κατά καιρούς επισημαίνει, έχει οχλήσει και έχει αναδείξει με όλους τους τρόπους σε όλα τα επίπεδα την κατάσταση που επικρατεί στην Υπηρεσία. Δυστυχώς όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Κανένα ενδιαφέρον από κανέναν διότι όλοι δηλώνουν περιστασιακοί και ανεύθυνοι. Για όλα αυτά, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη μέσω της οποίας θα αναζητήσουμε λύσεις για να δικαιωθούμε για τα υπηρεσιακά κακώς κείμενα. Όσοι και αν χρειαστεί και όσο ψηλά και αν βρίσκονται έρχεται η ώρα που θα λογοδοτήσουν. Τα ψέματα τελείωσαν!!

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά