Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ Α.Ε.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αθηνών παρουσία και Αντιπροσωπείας της Ένωσης Πειραιά επισκέφτηκε τον Διευθυντή της Δ/νσης Υγειονομικού του Α.Ε.Α., Υποστράτηγο (ΥΓ) κ. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία στα πολυιατρεία Αθηνών. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δ/ντης του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών , Ταξίαρχος (ΥΓ) κ. ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ποιοτικότερη και ασφαλέστερη υγειονομική περίθαλψη του αστυνομικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Ειδικότερα τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της καλύτερης και γρηγορότερης εξυπηρέτησης των συναδέλφων στα πολυιατρεία ώστε να μην παρατηρούνται τα φαινόμενα πολύωρης αναμονής και σε πολλές περιπτώσεις αδυναμία εξέτασης συναδέλφων παρόλο που έχουν αριθμό προτεραιότητας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών το θέμα θα λυθεί με την τοποθέτηση ενός ακόμα γιατρού παθολόγου, ο οποίος επιστρέφει στο επόμενο διάστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση κρίνεται αναγκαία και η λειτουργία των πολυιατρείων με όλες τις ειδικότητες, κάτι που δεν συμβαίνει εν προκειμένου με την έλλειψη πνευμονολόγου.

Επιπρόσθετα είναι επιτακτική η επίλυση του θέματος που προκύπτει με τη σφράγιση των βιβλιαρίων των συναδέλφων της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, με το γνωστό σε όλους «σφραγιδάκι» το οποίο αντί να ακολουθεί τους γιατρούς, ακολουθούν οι γιατροί το «σφραγιδάκι»!! Η λύση θα δοθεί σε συνεννόηση με το ΤΕΑΠΑΣΑ, έτσι ώστε όπου υπάρχει γιατρός να γίνεται η σφράγιση των συνταγογραφήσεων για να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι με άσκοπες και χρονοβόρες μετακινήσεις. Η Ένωση Αθηνών θεωρεί επιβεβλημένη τη θεώρηση και τη σφράγιση των βιβλιαρίων στα πολυιατρεία και τις 7 ημέρες τις εβδομάδας.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην έλλειψη υγειονομικών αναλωσίμων ώστε να καλύπτονται οι συνάδελφοι που εκτίθενται σε κινδύνους υγείας, για να λάβουμε την απάντηση ότι στον κωδικό ‘1211’ για το κονδύλι αναλώσιμων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει πιστωθεί το ποσό των 100.000 ευρώ ανά έτος για τα επόμενα τρία χρόνια, ποσό που ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών! Γι’ αυτό ζητήθηκε τουλάχιστον οι υπηρεσιακοί γιατροί με ευθύνη της Διεύθυνσης Υγειονομικού να προβαίνουν στην προληπτική ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού που εκτίθεται ή πρόκειται να εκτεθεί σε πιθανές μολυσματικές ασθένειες.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική νοσηλευτική πτέρυγα για αστυνομικούς, στελεχωμένη από τους υπηρεσιακούς γιατρούς μας, είτε στο 401 ΓΣΝΑ είτε στο 251 ΓΝΑ. Εφόσον συμμετέχουμε με παροχές να μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση σε έκτατα περιστατικά και σε νοσηλεία, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν υφίσταται στα παραπάνω νοσοκομεία σήμερα και έτσι οι αστυνομικοί να νιώθουμε ως ασθενείς που επιβαρύνουμε, χωρίς να έχουμε την ανάλογη προσοχή από το προσωπικό των παραπάνω νοσοκομείων.

Τέλος συμφωνήθηκε από κοινού, ότι είναι προτεραιότητα μας να πραγματοποιούνται εθελοντικές αιμοδοσίες από συναδέλφους ή ομαδικά ή κατά μόνας, γιατί το αίμα είναι ένα αγαθό που σώζει ζωές και δεν αποτελεί ιδιοκτησία καμιάς τράπεζας αίματος.

Η υγεία όπως και η ασφάλεια είναι απαραίτητα αγαθά για όλους μας και πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι σε αυτά δεν χωρούν εκπτώσεις.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά