Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΚΩΣ…Η ΝΕΑ “ΚΕΡΑΤΕΑ”

Αθήνα, 8-2-2016

Αρ. Πρωτ.: 018

Προς:

Κοιν.:

– Π.Ο.ΑΣ.Υ.

– Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμη φορά το προσωπικό του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, σίγουρα και ανεπιφύλακτα με ευθύνες της κυβέρνησης, της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αδυναμία της πολιτείας να επιβάλλει τη θέλησή της με τον δημοκρατικό διάλογο έχει ως θλιβερό επακόλουθο την αλόγιστη μεταχείριση για άλλη μια φορά των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στο νησί της Κω, ακόμη και χωρίς τον πλήρη επιχειρησιακό τους εξοπλισμό, χωρίς σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να μετράμε ήδη 5 τραυματισμένους συναδέλφους μας. Οι συνθήκες μετακίνησης που πολλές φορές στο παρελθόν ως Ένωση Αθηνών έχουμε στηλιτεύσει, σε συνδυασμό με την έλλειψη διοικητικής μέριμνας, τις επιπλέον ώρες εργασίας πέραν των προβλεπομένων και σε ένα περιβάλλον εμπόλεμης ζώνης με τις τοπικές αντιδράσεις για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής των μεταναστών, δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν από την επίσημη πολιτεία. Επιπρόσθετα, η κατασυκοφάντηση του έργου του αστυνομικού προσωπικού που πασχίζει για την πατρίδα του είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Αναμφισβήτητα σε μια χώρα που η πολιτική στην Παιδεία, στην Υγεία, στα Εργασιακά, στον Αθλητισμό κ.ά. γίνεται με τις διμοιρίες της Δ.Α.Ε. αντί δημοκρατικού διαλόγου σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Στην κόψη της ανθρωπιστικής κρίσης και θεμάτων ζωτικής σημασίας για την εξωτερική πολιτική της χώρας οι αστυνομικοί βρίσκονται ξανά στη μέση των συμπληγάδων, χωρίς ξεκάθαρες εντολές και ρόλο.

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη δημιουργία μιας νέας «Κερατέας» που τόσες συνέπειες είχε στις τοπικές κοινωνίες και στους συναδέλφους μας. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας οι υπαίτιοι θα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο ρόλος του αστυνομικού ως εξιλαστήριο θύμα πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά