ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δυστυχώς στην καρδιά της Ευρώπης διαδραματίστηκε άλλη μια στυγνή βομβιστική επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών. Στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες εκτυλίχθηκε άλλο ένα σκληρό τρομοκρατικό χτύπημα αιματοχυσίας ,προκαλώντας πανικό, φόβο και πολλές απορίες.
Αυτή η επίθεση όπως και αυτή στη Γαλλία πριν λίγους μήνες προκαλούν πισωγύρισμα στη συνεργασία των λαών, πλήγμα στις ελεύθερες μετακινήσεις πολιτών και ιδεών, εγκαθιδρύουν κλίμα φόβου και ανασφάλειας ενώ «ρίχνουν νερό στο μύλο» όσων επιθυμούν την άνθιση φαινόμενων ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Σε αυτή τη συγκυρία που το μεταναστευτικό ζήτημα είναι σε εξέλιξη και με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις ,είναι αναγκαίο οι ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κρατών να πάρουν σοβαρές και άμεσα υλοποιήσιμες αποφάσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των λαών τους, την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών τους, την παροχή ικανής περίθαλψης των προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα Ευρωπαϊκά εδάφη και την καλλιέργεια της αίσθησης ότι η Ευρώπη αποτελεί ένα δημοκρατικό, ασφαλές και αλληλέγγυο περιβάλλον για να ζήσει και να εργαστεί ο καθένας.
Η Ένωση Αθηνών εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των Ευρωπαίων συμπολιτών μας που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ταυτόχρονα με το μήνυμα ότι ο φόβος και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη των αξιών.
Για το Δ.Σ.
– Ο – – Ο –
Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος