Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΧΟΡΗΓΗΣΗ 4ΗΜΕΡΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Αθήνα, 13-4-2016

Αρ. Πρωτ.: 038

Προς:

Κοιν.:

– Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

– Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υπηρεσίες Αθηνών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους κόλπους των εθελοντών αιμοδοτών συναδέλφων που ανά τακτά χρονικά διαστήματα δίνουν το αίμα τους, γύρω από τις ημέρες που δικαιούνται να βρίσκονται εκτός υπηρεσίας ένεκα της αιμοληψίας. Συγκεκριμένα ενώ για αυτούς που δίνουν αίμα στην τράπεζα αίματος της ΕΛ.ΑΣ. ισχύει τέσσερις (4) ημέρες αιμοδοτικής άδειας, όσοι συνάδελφοι δίνουν στην τράπεζα αίματος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, ορισμένες υπηρεσίες χορηγούν 4 ημέρες ενώ σε άλλες χορηγούνται 2 ημέρες σύμφωνα με διαταγή που έχει εκδοθεί στο παρελθόν από τη Δ/νση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα αίματος της Ένωσης Αθηνών διοργανώνει διψήφιο αριθμό αιμοδοσιών σε όλες σχεδόν τις μεγάλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αθήνας, καλύπτει δεκάδες περιπτώσεις συναδέλφων που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και συγγενικά πρόσωπα αυτών οποιαδήποτε ώρα παραστεί ανάγκη, ενώ ανήκει στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Θυμίζουμε επίσης ότι ενώ κάθε χρόνο σπαταλούνται τεράστια ποσά στη διαφημιστική καμπάνια για εθελοντική αιμοδοσία και οι ανάγκες για αίμα γίνονται συνεχώς και μεγαλύτερες, η Ένωση Αθηνών επιτυγχάνει να αυξάνει συνεχώς τα άτομα που εθελοντικά μπαίνουν στη διαδικασία αιμοληψίας. Επίσης κάθε αστυνομικός που δίνει το αίμα του για την τράπεζα των αστυνομικών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν να δίνει αίμα σε οικείο πρόσωπό του.

Για όλα τα παραπάνω όπως και για λόγους δεοντολογίας και τήρησης αμοιβαιότητας και δικαίου θεωρούμε ότι πρέπει να εκδοθεί μια διαταγή που να λύνει άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα και να προβλέπει (4) ημέρες αιμοδοτικής άδειας και στους συναδέλφους που δίνουν το αίμα τους εθελοντικά στην τράπεζα αίματος των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά