Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Η Ε.ΑΣ.Υ.Α. ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε η χώρα μας βρίσκεται στο κέντρο της δημοσιότητας με όλα τα φώτα της παγκόσμιας σκηνής να εστιάζονται πάνω της και στο προσφυγικό ζήτημα που τόσο άνισα προσπαθεί να φέρει εις πέρας.

Στο νησί της Λέσβου χτυπάει η καρδιά της Χριστιανοσύνης αυτές τις μέρες. Στη Μόρια καθολικοί και ορθόδοξοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που παλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους για μια καλύτερη ζωή αλλά και τη χώρα μας που τους φιλοξενεί και τους ενισχύει από το υστέρημά της.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας και του Πατριάρχη Ορθοδοξίας κ..κ. Βαρθολομαίου κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου αποτελούν ένα ξεχωριστό και συνάμα ιστορικό γεγονός.

Είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και γι’ αυτό το λόγο την Πέμπτη το απόγευμα με διαταγή μετακινήθηκαν από τον Πειραιά 500 περίπου αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής για ενίσχυση της Αστυνομίας του νησιού. Όμως παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα ήταν από μέρες γνωστή, το Αρχηγείο δεν είχε φροντίσει έτσι ώστε να την χαρακτηρίσει ως επιχείρηση ευρείας κλίμακας. Αυτομάτως το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μαζί με μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών και αντιπροσώπους της, μετέβησαν στον Πειραιά έτσι ώστε να μην επιτραπεί ο απόπλους του πλοίου εάν δεν χαρακτηριζόταν ευλόγως, όπως έπρεπε, ως ευρείας κλίμακας επιχείρηση. Τελικά μετά από διαβουλεύσεις και μεσολάβηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το Αρχηγείο, η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε ευρείας κλίμακας και έτσι αποχώρησε το πλοίο με τους συναδέλφους για τη Λέσβο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τίποτα πλέον δεν μένει στη τύχη του, τίποτα δεν μπορεί να μας επιβληθεί «αβρόχοις ποσίν».

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά