Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Προεδρείο της Ένωσης Αθηνών συναντήθηκε στις 20 Ιουλίου 2016 με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κύριο ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Αθηνών, ανταλλάχθηκαν απόψεις ενώ έγιναν και συγκεκριμένες προτάσεις για την καλυτέρευση της εργασιακής τους καθημερινότητας.

Διεξοδικότερα αναφέρθηκαν προβλήματα γύρω από τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στις υπηρεσίες, ενώ σταθήκαμε ιδιαίτερα στην εξάλειψη των κινδύνων, που συχνά αντιμετωπίζει το προσωπικό της αστυνομίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Επιπρόσθετα δόθηκε έμφαση στην έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται ιδιαίτερα στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας.

Επίσης επειδή η Ένωση Αθηνών κινείται πάντα στα πλαίσια ενός γόνιμου συνδικαλισμού που δεν έχει μόνο καταγγελτικό χαρακτήρα αλλά και προτάσεις, πρότεινε τη διάθεση ενός ιατρού του σώματος στο περιφερειακό ιατρείο της Γ.Α.Δ.Α. ειδικότητας Ψυχιάτρου.

Η συνδρομή του ιατρού αυτού θα βοηθήσει σημαντικά διότι:

  1. Η διαχείριση των περιστατικών εκτροπής των τοξικομανών κρατουμένων εξαιτίας του στερητικού συνδρόμου θα γίνεται άμεσα και από τους πλέον ειδικούς με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται, κατά το δυνατόν, περιπτώσεις αυτοκτονίας ή αυτοτραυματισμού τους καθώς και τραυματισμού συναδέλφων.
  2. Θα αποφορτιστούν και θα αποδεσμευτούν αστυνομικές δυνάμεις της συνοδείας των μεταγόμενων σε νοσηλευτικό ίδρυμα, οι οποίες θα τεθούν στη διάθεση του πολίτη.
  3. Θα μειωθεί αποτελεσματικά η πιθανότητα απόδρασης κρατουμένου αυτής της ειδικής κατηγορίας κατά τη διάρκεια της ιατρικής τους εξέτασης σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
  4. Η συνδρομή του Ψυχιάτρου θα είναι σημαντική στη διαχείριση ψυχικά πασχόντων κρατουμένων που αναμένουν να οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές.

Για την τοποθέτηση του παραπάνω ιατρού στο ιατρείο της Γ.Α.Δ.Α. η Ένωση Αθηνών με πρωτοβουλίες της έθεσε το ζήτημα και στον Διευθυντή του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών Ταξίαρχο (ΥΓ) κ. ΜΠΑΔΕΚΑ Αθανάσιο ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα συνδράμει στην επίλυσή του έτσι ώστε όσο χρονικό διάστημα γίνεται η κράτηση – φρούρηση των παραπάνω τοξικοεξαρτόμενων συνανθρώπων μας να μην απασχολείται αστυνομικό προσωπικό για τη μεταγωγή τους.

Η Ένωση Αθηνών όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, την παρουσία της στους αρμοδίους φορείς και την εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα θεσμικά όργανα για την καλυτέρευση της εργασιακής καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά