Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΟ Τ.Π.Δ.Υ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

     

Συνάδελφοι,

   Η Ένωση Αθηνών επανέρχεται για το θέμα με τις αιτήσεις – κρατήσεις που λαμβάνουν χώρα στη μισθοδοσία μας, αφορούν το εφάπαξ βοήθημα από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. (πρώην  Τ.Π.Δ.Υ.) και απασχολεί εκατοντάδες συναδέλφους – μέλη μας, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής και αποκλειστικά για τις σειρές που κατετάγησαν τα έτη 1999 έως 2006.

   Σας γνωρίζουμε ότι, εδώ και μήνες, εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις των παραπάνω συναδέλφων μας προς το προαναφερόμενο Ταμείο, οι οποίοι εξέφρασαν τη βούληση να αρθεί η εν λόγω κράτηση και να λάβουν τα νόμιμα αναδρομικά τους. Επισημαίνεται ότι, οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι ουδέποτε ερωτήθηκαν αν επιθυμούν την προαιρετική ασφάλισή τους στο Ταμείο, όπως όριζαν και ορίζουν άλλωστε ρητώς οι διατάξεις του νόμου, αλλά τους πραγματοποιείται σχετική κράτηση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, διότι παράνομα και χωρίς παραστατικά η Διοίκηση τους ασφάλισε στο τότε ΤΠΔΥ.

   Πριν από τέσσερις μήνες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, κ. ΚΑΠΟΤΑ Αθανάσιο, ο όποιος μας έδωσε την εντύπωση ότι αντιλαμβάνεται το ως άνω πρόβλημα και την παρανομία που συντελέστηκε εις βάρος των συναδέλφων μας και ως εκ τούτου θα δρομολογούσε τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυσή του. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες, ενημερωθήκαμε ότι, το Δ.Σ. του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ύστερα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου διευθυντή, έλαβε απόφαση να παγώσει τη σχετική διαδικασία και να προτείνει νομοθετική ρύθμιση προς το Υπουργείο Εργασίας, η οποία θα απαγορεύει τη δυνατότητα απαλλαγής από την προαναφερόμενη κράτηση και θα νομιμοποιεί ουσιαστικά τις παράνομες πράξεις της Διοίκησης, περί ασφάλισης στο Ταμείο χωρίς τη βούληση των ενδιαφερομένων. 

Συνάδελφοι,

   Πιστεύοντας στο θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και στο γεγονός ότι η Διοίκηση δε δύναται να παρανομεί, παρακαλούμε όπως, στο πλαίσιο του θεσμικού σας ρόλου, διενεργήσετε εκ νέου συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., προκειμένου να ενημερωθούμε επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι με τους παραπάνω συναδέλφους, διότι οι έως τώρα προσπάθειες του Προεδρείου της Ένωσής μας για επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. δεν έχουν ευοδωθεί.

   Τα ερωτήματα που γεννιούνται από την ανωτέρω στάση της Διοίκησης του Ταμείου είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων.

   Τι άλλαξε από την ημερομηνία που συναντήθηκε η Ομοσπονδία μας με τον Πρόεδρο του  Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.;;

   Ο Πρόεδρος του Ταμείου δεν ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, ότι: «…διαγράφονται μόνο οι συνάδελφοι νέοι ασφαλισμένοι που ανήκουν στα Ταμεία της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής, δεν είχαν λάβει γνώση από την Υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν είχαν ζητήσει την υπαγωγή τους, ήτοι οι σειρές από το 1999 έως το 2006…»;;

   Για ποιο λόγο δεν εξετάστηκαν οι εν λόγω αιτήσεις των συναδέλφων μας, καίτοι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι με τις ίδιες προϋποθέσεις έχουν δικαιωθεί με απόφαση του Δ.Σ. του πρώην Τ.Π.Δ.Υ.;;

   Μπορούν να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά σε παράνομες πράξεις της Διοίκησης;;

   Επίσης, παρακαλούμε όπως ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας μας γνωμοδοτήσει αν είναι σύννομες οι ενέργειες αυτές και αν το Ταμείο μπορεί να παγώνει την πορεία της εξέτασης των αιτήσεων των συναδέλφων μας.

  Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά το Υπουργείο Εργασίας ως αρμόδιο εποπτικό φορέα του Ταμείου για τις παλινωδίες που λαμβάνουν χώρα στις πλάτες των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέα
                                            

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά