Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΑΙΣΧΟΣ – 30 ΩΡΕΣ ΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΠΛΟΙΟ ΟΙ “ΝΑΥΤΕΣ” ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!!!

Αθήνα,   19-5-2017    

Αρ. Πρωτ.: 048

 

Προς :

 

 

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

  Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο  

  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

  Αντιστράτηγο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη

  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος

  Αντιστράτηγο κ. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο

  (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης Α.Ε.Α. (Μέσω Π.ΟΑΣ.Υ.)

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αστυνομικές Υπηρεσίες Αθηνών

     Κύριε Αρχηγέ,

     Ενώ μόλις χθες, λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο, με παρέμβαση της Ένωσή μας στον κ. Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και κατόπιν ενεργειών του, επιλύθηκε το θέμα της επιστροφής των χρημάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες  στους αστυνομικούς που είχαν αγοράσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια για  τη μετάβασή τους στη Ρόδο ενόψει της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (22/23 Μαΐου 2017) κατόπιν σχετικής Διαταγής του ΑΕΑ,  εντούτοις  από νωρίς το πρωί της σήμερον δεχόμαστε πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους-μέλη μας.

     Συγκεκριμένα  αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, η μετάβαση 200 περίπου αστυνομικών να πραγματοποιηθεί  με αρματαγωγό πλοίο του πολεμικού ναυτικού (!!!) το οποίο ξεκίνησε την 08.00 ώρα από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας και αναμένεται να αφιχθεί στη Ρόδο απογευματινές ώρες της 20/05/2017, με στάση στην Κρήτη (!!!) σε  συνθήκες που  παραπέμπουν σε μεταφορά στρατιωτών σε καιρό πολέμου, παρά σε μετάβαση αστυνομικών για μέτρα ασφαλείας σε μια διάσκεψη που είναι γνωστή στην Ηγεσία εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοί μας, αυτές τις ώρες βρίσκονται στοιβαγμένοι σε συνθήκες στρατωνισμού και ανυπόφορης  υγρασίας, ενώ η σίτισή τους γίνεται με δόσεις διότι η τραπεζαρία του πλοίου δεν χωράει πάνω από 30 άτομα. Οπότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς σε τι κατάσταση θα φτάσουν αύριο στον προορισμό τους και με τι κουράγιο θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους τις επόμενες ημέρες.

       Θεωρούμε δεδομένο τουλάχιστον ότι την ημέρα της άφιξής τους δεν θα διατεθούν σε υπηρεσία !

      Μας προκαλεί εντύπωση γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα επιλογής στους συναδέλφους, λόγω της απεργίας της Π.Ν.Ο., να μεταβούν στο νησί της Ρόδου αεροπορικώς, με έξοδα δημοσίου για τους βαθμούς προβλέπεται και για τους κατέχοντες το βαθμό του Αστυφύλακα να καλύψει η Ηγεσία το ελάχιστο ποσό της διαφοράς ανάμεσα στο αεροπορικό και το ακτοπλοϊκό εισιτήριο που δικαιούνται, λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

      Οι εικόνες που παραθέτουμε στην ιστοσελίδα της Ένωσης Αθηνών είναι ενδεικτικές των όσων καταγγέλλουμε και προς επίρρωσή τους, ακόμα και οι πρόσφυγες που έφθασαν στην χώρα μας λόγω του πολέμου στην Συρία, αρνήθηκαν να μπουν τον περασμένο Ιανουάριο σε αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούσαν !!!

       Κύριε Αρχηγέ,

       Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας:

– ώστε να ληφθεί η προβλεπόμενη Διοικητική μέριμνα στους διατιθέμενους αστυνομικούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εν λόγω Διάσκεψης.

–  για τυχόν χορήγηση επιπλέον Ημερησίων Αναπαύσεων στους ανωτέρω συναδέλφους ως ελάχιστη αναγνώριση της ταλαιπωρίας τους.

–  προς αποφυγή ανάλογης αντιμετώπισης μελλοντικών έκτακτων συνθηκών, με γνώμονα τον σεβασμό της προσωπικότητας του αστυνομικού ως επαγγελματία και οικογενειάρχη.

 

                                                             Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –

                 Πρόεδρος                                          Γεν. Γραμματέας

     ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά