Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Η ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Υ.Α.Τ.

Αθήνα,   12-6-2017    

Αρ. Πρωτ.: 053

 

Προς :

 

 • Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 • Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο  

(Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

 • Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής

Υποστράτηγο κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

 • Διευθυντή Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής

Ταξίαρχο κ. ΚΟΚΚΙΝΗ Νικόλαο

 • Διοικητή Υ.Α.Τ.

Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΤΣΙΡΟ Σπυρίδωνα

 • Υπηρεσίες Αθηνών

 

 

       Στις 16-5-2017 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης και αντιπρόσωποι στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. που υπηρετούν στην Υ.Α.Τ. συναντήθηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας με τον Διοικητή, Αστ. Διευθυντή κ. ΤΣΙΡΟ Σπυρίδωνα, έναν από τους Υποδιοικητές και τους τέσσερις Τμηματάρχες της Υ.Α.Τ. Τα ζητήματα που τέθηκαν από πλευράς μας, τα οποία και εδόθησαν σε μορφή υπομνήματος στους παρευρισκόμενους Αξιωματικούς είναι τα κατωτέρω:

 1. Υπηρεσιακά οχήματα. Η καταλληλότητα αυτών: Επικινδυνότητα σε μετακινήσεις μακρινών αποστάσεων.
 2. Υλικοτεχνική υποδομή. Παρατηρείται έλλειψη ακόμα και των πιο αναγκαίων υλικών (κράνη, ασπίδες) που καθημερινά χρησιμοποιούν οι διμοιρίες.
 3. Σταθερά σημεία και επικινδυνότητα αυτών. Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι επιβεβλημένη η τήρηση των όσων προβλέπονται για τη σταθερή φύλαξη (Π.Δ. 141/1991, Υπ. Απόφαση για τη Δ.Α.Ε.Α.) 
 4. Ραγδαία μείωση του προσωπικού. Με το νέο Π.Δ. των μεταθέσεων κανείς νεοεξερχόμενος δεν μπορεί να υπηρετήσει οπουδήποτε αλλού πέραν των Αστυνομικών Τμημάτων. Γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
 5. Ασάφεια επιχειρησιακών εντολών ακόμα και στις πιο απλές εκδηλώσεις που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων είτε να τους οδηγήσει σε πειθαρχικές – ποινικές διώξεις. Ασάφεια που παρατηρείται κυρίως από επικεφαλής μέτρων εκτός Δ.Α.Ε.Α.
 6. Μέτρα φύλαξης της έδρας της Υ.Α.Τ.. Επικινδυνότητα των σημείων φύλαξης – εξοικονόμηση προσωπικού για τις καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες.

         Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα καθώς από τη μεριά της Διοίκησης υπήρξε απόλυτη κατανόηση και επιθυμία εξεύρεσης λύσεων. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτά αλλά και πολλά άλλα αφορούν κυρίως Διαταγές Υπηρεσιών που προΐστανται της Υ.Α.Τ. ή της Δ.Α.Ε.Α.. Για το λόγο αυτό αφήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να παρατηρήσουμε την πορεία των ζητημάτων και όποιων άλλων προκύψουν. Η Ένωσή μας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις – παρεμβάσεις ούτως ώστε να εξευρεθεί επιτέλους λύση σε προβλήματα που χρονίζουν όπως το ωράριο εργασίας, η υλικοτεχνική υποδομή και τα σταθερά σημεία.

       Ένα ακόμα σοβαρότερο θέμα είναι η μείωση του προσωπικού, πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με τη διάταξη του νέου Π.Δ. των μεταθέσεων, η οποία ουσιαστικά αποκλείει τη Δ.Α.Ε.Α. από την τοποθέτηση νεοξερχόμενων όλων των βαθμών την ώρα που οι απαιτήσεις και οι υπηρεσιακές ανάγκες όλο και αυξάνονται. Το ανωτέρω ζήτημα προκαλεί αναστάτωση στις τάξεις των υπηρετούντων στη Δ.Α.Ε.Α.. Αναστάτωση η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιό μας και το θέμα που έχει προκύψει με το ειδικό επίδομα Μ.Α.Τ.- Ε.Κ.Α.Μ. Ελπίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει πράξη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει το συγκεκριμένο επίδομα ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία. Η Ένωσή μας όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια θα είναι δίπλα στους συναδέλφους της πολύπαθης αυτής Υπηρεσίας και θα αγωνίζεται με μόνο γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

                                                             Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –

                  Πρόεδρος                                                              Γεν. Γραμματέας                               

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά