Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Η ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Α.Δ.Α.

       Χθες Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 και ώρα 21.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Υποστράτηγο κ. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο.

      Αφού ευχηθήκαμε στον κύριο Γενικό καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, του παραδώσαμε το κάτωθι Υπόμνημα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες και οι συνάδελφοι και ανήκουν στα γεωγραφικά όρια της Ένωσής μας.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ 

  • 4.500 κενές οργανικές θέσεις στη Γ.Α.Δ.Α., μόνιμα αποσπασμένοι από τη Γ.Α.Δ.Α. προς Υπηρεσίες του Αρχηγείου και μόνιμα προσωρινά μετακινούμενοι προς Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας (ο ακριβής αριθμός είναι απροσδιόριστος).
  •  Ωράριο εργασίας – Μη τήρηση έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας, υπερεργασία αστυνομικού προσωπικού. 
  •  Σταθερές φυλάξεις: Οι Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α. διαθέτουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό των υπηρετούντων σε αυτές, σε σταθερούς – ακίνητους στόχους κάθε είδους και κυρίως κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων (Π.Δ. 141/1991, Υπουργική Απόφαση 7001/1994 που διέπει την λειτουργία της Δ.Α.Ε.Α.).

– Στο σημείο αυτό θέλουμε να τονίσουμε ότι η πρόθεση του κυρίου Γενικού είναι η επανεξέταση της φρούρησης όλων των σταθερών στόχων και η κατάργηση αυτών που εδώ και χρόνια φυλάσσονται με προφορικές διαταγές (!!!)-

  •  Μέτρα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας: Ακόμη και σε περίπτωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων τα ανωτέρω μέτρα αποστέλλονται, πολλές φορές, στις Υπηρεσίες το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Ζητούμε να υπάρξει πραγματικός εξορθολογισμός των ανωτέρω μέτρων (συμβολαιογραφεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, φύλαξη ξένων επισήμων) ώστε οι Υπηρεσίες που διαθέτουν αστυνομικούς σε αυτά, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες τους και να επιστρέψουν στην αστυνόμευση διαφυλάσσοντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

– Προφανώς για να επέλθει ο εξορθολογισμός που ζητάμε, πρέπει να υπάρξει και η συνδρομή του Αρχηγείου –

  • Αφαίμαξη μάχιμων Υπηρεσιών: Πάγιο αίτημά μας η ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Η δραματική μείωση των υπηρετούντων στη Δ.Α.Ε.Α. έχει υποχρεώσει τη Διοίκηση να διαθέτει άλλες Υπηρεσίες (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) σε καθήκοντα για τα οποία δεν έχουν εκπαιδευτεί και δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η καθημερινή ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων από όλες τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. καθιστά αδύνατη την διεκπεραίωση των καθημερινών αναγκών των Υπηρεσιών.

– Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι για την ενίσχυση του Μεταγωγών απασχολούνται ακόμα και οι τηλεφωνητές της Άμεσης Δράσης –

  • Τραυματισμοί αστυνομικών σε συναθροίσεις – συγκεντρώσεις. Ζητούμε σαφείς εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων προς τις δυνάμεις ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των συναδέλφων μας.

– Οι εικόνες ντροπής στους πλειστηριασμούς με τους συναδέλφους μας να δέρνονται ανηλεώς θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν –

  • Τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και βασικό εξοπλισμό (ασύρματοι, περιπολικά, αλεξίσφαιρα κτλ.)
  • Η πρόσφατη Διαταγή για διάθεση αστυνομικών σε πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας μας βρίσκει αντίθετους ως προς τα κάτωθι:
  1. Ζητείται συνδρομή από τις ίδιες και τις ίδιες Υπηρεσίες οι οποίες έχουν ήδη αφαιμαχθεί από τα υπόλοιπα μέτρα.
  2. Με τον όρο διάθεση, ο οποίος δεν προβλέπεται σε κανένα Π.Δ., δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας αντικατάστασης των συναδέλφων κι επιστροφή στις Υπηρεσίες τους.

       Όλα τα θέματα συζητήθηκαν διεξοδικά καθώς η συνάντηση κράτησε πάνω από δύο ώρες. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, γνωρίζουμε ότι οι παθογένειες που έχουν δημιουργηθεί από προκατόχους στη θέση του Γενικού δεν θα αλλάξουν σε μία μέρα, γνωρίζουμε ότι πολλά από αυτά που θέσαμε είναι αρμοδιότητα προϊστάμενων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α., περιμένουμε όμως εκεί που μπορεί να επιλύσει έστω και μικρά καθημερινά προβλήματα να το κάνει.

        Ως Ένωση Αθηνών θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια να γίνει η καθημερινότητα των συναδέλφων μας πιο ανθρώπινη. Θα είμαστε όμως απέναντι σε τακτικές προηγούμενων ετών που κατέστησαν τους συναδέλφους αναλώσιμα υλικά στον βωμό της ανέλιξης ορισμένων.

        Για να παράγουμε το αποτέλεσμα που θέλουν και αξίζουν οι φορολογούμενοι συμπολίτες μας πρέπει να εργαζόμαστε με συνθήκες, εξοπλισμό και όρους Αστυνομίας ευρωπαϊκού κράτους του 2018 και όχι με τις συνθήκες που επικρατούσαν τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

 

                                                               Για το Δ.Σ.

                      – Ο –                                                                                  – Ο –

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                             

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά