Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε 

     Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον συναδέλφων μας μέσα σε χώρο δικαστηρίων και απαιτεί από όλους τους αρμόδιους εδώ και τώρα να αντιδράσουν. Αν τα όσα καταγγέλλονται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, για το τι εντολές έλαβαν οι εν υπηρεσία αστυνομικοί κατά την εξέλιξη του περιστατικού ισχύουν, τότε άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα.

     Το χθεσινό  περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών (εντός και εκτός  υπηρεσίας) και μεγαλώνει η ανησυχία μας για το τι μπορεί να συμβεί όσο κάποιοι δρουν προκλητικά, μοιάζουν ανενόχλητοι και οι υπεύθυνοι κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Κυρίως όμως μας ανησυχεί το γεγονός ότι παγιώνεται μια λάθος αντίληψη σε όλους. Στους εκάστοτε δράστες αυτή της ατιμωρησίας και σε εμάς του «πού να μπλέκουμε τώρα ;!». Για να είμαστε όμως δίκαιοι στο «πού να μπλέκουμε τώρα;!», είναι απαράδεκτο να δεχόμαστε εξακρίβωση στοιχείων από «άγνωστους» και κάποιοι να το θεωρούνε απόλυτα φυσιολογικό. Δυστυχώς η γενεσιουργός αιτία αυτών των αντιλήψεων προφανώς προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο οι ηγεσίες διαχρονικά αντιμετώπισαν τους αστυνομικούς.

     Όσο θα υπάρχει ασάφεια στο πως πρέπει να ενεργεί η Αστυνομία, κυρίως όμως όσο η λειτουργία της θα τίθεται κάτω από τον ιδεολογικό μανδύα της εκάστοτε Κυβέρνησης και όχι των νόμων και της πραγματικότητας είναι δεδομένο ότι ο πολίτης θα στερείται το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας.

     Πρέπει όσοι, με πράξεις ή παραλείψεις τους, συντέλεσαν στο να οδηγηθούν στο νοσοκομείο αστυνομικοί, να τιμωρηθούν. Αναμένουμε ότι όπως στις δικές μας λάθος ενέργειες, υπάρχει άμεση αντίδραση (και σωστά), έτσι και στις εναντίον μας ενέργειες να υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις. Συνήθως όμως υπάρχει σιωπή και το κενό καλύπτουν τα σωματεία εισπράττοντας και το κόστος της στοχοποίησης.

 

Αποφασίστε τι Αστυνομία θέλετε,

πείτε το όμως και σε εμάς αλλά κυρίως στους πολίτες.

 

                                                               Για το Δ.Σ.

                      – Ο –                                                                                  – Ο –

                  Πρόεδρος                                                                    Γεν. Γραμματέας                                   

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά