Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Επανήλθαν οι εικόνες ντροπής με την καθαριότητα σε Υπηρεσίες της Αθήνας

Επανήλθαν οι εικόνες ντροπής με την

        καθαριότητα σε Υπηρεσίες της Αθήνας         

      Παρότι παρήλθαν σχεδόν δύο μήνες από την κατάθεση σχετικού Υπομνήματος από την Ένωσή μας προς τη νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, κατά το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με λεπτομερή καταγραφή των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Αθήνας, εντούτοις μέχρι και σήμερα ελάχιστα έχουμε δει να επιλύονται όσον αφορά τις καθημερινές συνθήκες εργασίας των  συναδέλφων μας. Από τα πιο σοβαρά ζητήματα που καταθέσαμε αποτελεί η ελλιπής καθαριότητα και απολύμανση στους χώρους εργασίας και στα κρατητήρια, σε συνδυασμό με την εξάντληση των αποθεμάτων σε είδη καθαριότητας.

    Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, σε πολλές Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αθήνας δεν ανέλαβαν ποτέ καθήκοντα οι χαμηλόμισθοι συμβασιούχοι υπάλληλοι καθαριότητας μερικής απασχόλησης (αυτή ήταν η λύση που προέκρινε η απερχόμενη Πολιτική και Φυσική Ηγεσία), με αποτέλεσμα από αρχές του έτους να υπάρχει ελλιπής ή και καθόλου καθαριότητα.

      Επίσης, σε καμία Αστυνομική Υπηρεσία δεν προβλέφθηκε να πραγματοποιείται τακτική απολύμανση των χώρων από αρχές του τρέχοντος έτους, με τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες να  καραδοκεί. Ήδη σε κεντρική Αστυνομική Υπηρεσία έκαναν την εμφάνισή τους εικόνες ντροπής του πρόσφατου παρελθόντος με σκουπίδια να στοιβάζονται και τη δυσοσμία να είναι ανυπόφορη. Με παρέμβαση της Ένωσής μας έγινε τελικά η αποκομιδή τους.

     Επειδή έχουμε ασχοληθεί ενδελεχώς με το ζήτημα, αντιλαμβανόμαστε, ότι ουδεμία δραστική εξέλιξη αναμένεται να υπάρξει για την αντιμετώπισή του, γεγονός που μας προβληματίζει και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν κάποιους τους ενδιαφέρουν οι συνθήκες υγιεινής των εργαζομένων αστυνομικών, των πολιτών και  των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια ή θα βαδίσουν στα χνάρια των προκατόχων τους. Απαιτούμε λοιπόν την άμεση και μόνιμη επίλυση του ζητήματος των διαγωνισμών καθαριότητας και όχι ημίμετρα. Ότι η επικρατούσα κατάσταση κληρονομήθηκε από τους προκατόχους δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν αρμόδιο.

       Η Ένωση Αθηνών, ως το μεγαλύτερο  Πρωτοβάθμιο Σωματείο Αστυνομικών της Χώρας, αναμένει ότι άμεσα η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα εγκύψει  στα σοβαρά εργασιακά και οικονομικά ζητήματα που έθεσε υπόψη της και απασχολούν τους  εργαζόμενους αστυνομικούς της Αθήνας, στους οποίους έχει πέσει όλο το βάρος της εφαρμογής του σχεδίου της νέας Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση  των φαινομένων ανομίας που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Πρωτεύουσας.

        Σε διαφορετική περίπτωση, η αντίδρασή μας θα κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά