Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

      Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, πρώτη πανελλαδικά κατήγγειλε και ανήγαγε σε μείζον ζήτημα το θέμα των ανεξόφλητων οδοιπορικών εξόδων συναδέλφων μας, από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα. Καίτοι η Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου με την υπ’ αριθ. 6013/22/1008-α από 2/7/2019 απάντηση προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ., ενημέρωνε ότι επίκειται η επίλυση του προβλήματος και αναμένεται η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής των εν λόγω δαπανών παρελθόντων ετών, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι δεν έχει κινηθεί καν η διαδικασία να αποσταλούν οι προαναφερόμενες δαπάνες από τις Γενικές Διαχειρίσεις στη ΓΔΟΕΣ προς ενταλματοποίηση, για την οικονομική αποκατάσταση των συναδέλφων.

     Προγραμματισμένες και έκτακτες μετακινήσεις που είχαν διαταχθεί από την Ηγεσία και ήταν εγκεκριμένες δεν εξοφλούνται, δίχως να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την αιτία που παραμένουν απλήρωτες. Αποτελεί όνειδος η Ηγεσία σε ένα Κράτος που έχει συνέχεια και είχε διατάξει τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, να μην επιλύει το πρόβλημα. Θα δοθεί επιτέλους λύση; Θα κατατεθεί έγκαιρα νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των υπομνημάτων;

          Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Ηγεσίας στο Υπουργείο μας, έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την έγκριση και σύνταξη δαπανών (ΦΕΚ Β΄- 3264/26-8-2019). Οι αναθέσεις, οι συμβάσεις, οι επιτροπές κλπ., πρέπει να υπογράφονται πλέον από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, με αποτέλεσμα οι Διαχειρίσεις να έχουν σταματήσει τη διαδικασία εκτέλεσης δαπανών, καθώς ανακύπτουν  προβλήματα από αυτή τη διαδικασία, όπως μεταχρονολογημένες αναρτήσεις στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μη εκτέλεση επειγόντων δαπανών κ.α. Η εν λόγω διαδικασία δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των μάχιμων Υπηρεσιών που ανήκουν στην γεωγραφική αρμοδιότητα της Ένωσής μας (Άμεση Δράση, Ασφάλεια, Αστυνομικά Τμήματα, Αλλοδαπών, Μεταγωγών, Δ.Α.Ε.Α., Υπηρεσίες Α.Ε.Α. κλπ.), γεγονός που επηρεάζει άμεσα την δυνατότητα εκπλήρωσης της αποστολής τους.

 

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά