Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Συνάντηση της Ε.ΑΣ.Υ.Α. με τον Ταξίαρχο της

Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων των νέων Διευθυντών των Διευθύνσεων αρμοδιότητάς της, ξεκίνησε κύκλο επισκέψεων, αρχής γενομένης με τον Ταξίαρχο της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αθηνών κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο, για θέματα που απασχολούν τα πολύπαθα Α.Τ. της Αθήνας, τις πεζές περιπολίες, τις Υπηρεσίες Διαβατηρίων και τη Φρουρά Α.Μ.Α.

Συγκεκριμένα, από το προεδρείο της Ένωσης και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους που υπηρετούν στην Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών, μεταφέρθηκαν στον κ. Ταξίαρχο τα παρακάτω προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό:

• Ανάκληση Η.Α. στα Α.Τ. σχεδόν καθημερινά, κατά παράβαση του Π.Δ. 394/2001.

• Έλλειψη προσωπικού στα Α.Τ.  που σε συνδυασμό με τις πάγιες αλλά και έκτακτες Διαταγές για φυλάξεις στόχων, φρουρήσεις κρατουμένων, ξενοδοχείων, μέτρων τάξης και ενίσχυσης άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α., έχει ως συνέπεια να οφείλονται δεκάδες Η.Α. στο αστυνομικό προσωπικό και να μην τηρείται η υποχρέωση για έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

• Το προσωπικό που εκτελεί εσωτερικές υπηρεσίες στα Α.Τ., προκειμένου να καλυφθούν οι ανωτέρω αυξημένες ανάγκες, διατίθεται αναγκαστικά και σε εξωτερικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών και να γίνονται καθημερινά δέκτες έντονων παραπόνων.

• Καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 σε γραφεία Διαβατηρίων. Διάθεση προσωπικού το Σάββατο ή Κυριακή σε υπερεργασία. Ζητήσαμε την  απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου.

• Μεγάλη απόκλιση μεταξύ της υπάρχουσας οργανικής δύναμης των Α.Τ. σε σχέση με την παρούσα δύναμη, λόγω των πολλών διατιθέμενων αποκλειστικά σε φυλάξεις οικιών προσώπων και αποσπασμένων σε άλλες Υπηρεσίες του Α.Ε.Α.

• Οχήματα ελαττωματικά και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις «επικίνδυνα» για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων.

• Καταγγελίες για Διοικητές που χρησιμοποιούν υπηρεσιακά οχήματα σαν Ι.Χ., για την μεταφορά από και προς τις οικίες τους.

• Κατάργηση του παρωχημένου μέτρου των πεζών περιπολιών.

• Καταγγελίες για εξάντληση της αυστηρότητας κατά τον πειθαρχικό έλεγχο καθώς και προσβλητικές ή εκδικητικές συμπεριφορές ανωτέρων προς το κατώτερο προσωπικό όταν κάνει χρήση των εργασιακών δικαιωμάτων του, που παραπέμπει σε Αστυνομία άλλων δεκαετιών.

• Ελλιπής καθαριότητα και απολύμανση σε Υπηρεσίες και κρατητήρια.

• Εξάντληση αποθεμάτων υλικών καθαριότητας.

• Ελαττωματικοί ανελκυστήρες στο κτίριο του ΑΜΑ και εν γένει προβληματική συντήρηση του κτιρίου.

Ο κ. Ταξίαρχος ενημερώθηκε διεξοδικά για τις θέσεις μας και δήλωσε γνώστης των περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες Υπηρεσίες του. Συγκεκριμένα:

• Για τους ανελκυστήρες μας ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση κάνει ότι είναι δυνατόν σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου προκειμένου να παραμείνουν λειτουργικοί.

• Για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, μας γνώρισε ότι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αθηνών έχει απολέσει 499 αστυνομικούς προς άλλες Διευθύνσεις, ενώ έχει ενισχυθεί μόνο με 90! Οι 37 νεοεξερχόμενοι Αστυφύλακες με τους οποίους ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών δεν μπορούν δυστυχώς να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της Διεύθυνσης.

• Στο θέμα της Αστυνόμευσης και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, μας γνώρισε ότι έχει καταβάλλει προσπάθειες να αυξηθούν οι εποχούμενες περιπολίες το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2019.

• Το Α.Τ. Ζωγράφου θα ενισχυθεί με νέο όχημα , δωρεά του Δήμου Ζωγράφου.

• Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του υπήρχαν μόλις 38 περιπολικά λειτουργικά , ενώ πλέον αυτά είναι 56 και πληρούν τους όρους ασφαλείας. Το πρόβλημα έγκειται στο  ότι πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να τα επανδρώσει!!

• Μια από τις επόμενες ενέργειές του αποτελεί η μείωση – παύση του προσωπικού που διαθέτουν τα Α.Τ. στη Διεύθυνση Μεταγωγών

• Με την καθαριότητα γίνονται προσπάθειες από τη Διεύθυνση, έως ότου δοθεί οριστική λύση από το Αρχηγείο και δεν υπάρχει το τελευταίο διάστημα κάποιο Α.Τ.  χωρίς καθαριότητα.

• Για το θέμα με την ιδία χρήση περιπολικών από Διοικητές, μας τόνισε ότι ήταν η πρώτη εντολή του προς όλους τους Διοικητές των Α.Τ. και θα εξετάσει με αυστηρότητα τις καταγγελίες μας.

• Για το θέμα των Ημερησίων Αναπαύσεων, μας γνωστοποίησε ότι θα δώσει τις δέουσες εντολές και θα πράξει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να χορηγούνται κανονικά οι προβλεπόμενες Ημερήσιες Αναπαύσεις και να εκδίδεται η υπηρεσία σε εβδομαδιαία βάση.

Τέλος μας τόνισε εμφατικά ότι κάποια θέματα τον υπερβαίνουν ως προς την έλλειψη προσωπικού και τις συνεχείς Διαταγές διάθεσης αστυνομικών των Α.Τ. σε αλλότρια καθήκοντα και μάλιστα έχει συντάξει και έχει αποστείλει τις προτάσεις του ιεραρχικά.

Ως Ένωση Αθηνών παρατηρούμε το τελευταίο ειδικά χρονικό διάστημα ότι τα Α.Τ. που αποτελούν τον καθρέφτη της Αστυνομίας, καθημερινά να χάνουν δύναμη, αφού αστυνομικοί διατίθενται – αποσπώνται στη φύλαξη επισήμων προσώπων.  Οι φυλάξεις στόχων συνεχώς αυξάνονται, οι υπηρεσιακές απαιτήσεις πληθαίνουν, ενώ  το προσωπικό μειώνεται. Είναι αυταπόδεικτο ότι ένας αστυνομικός δεν μπορεί να δουλεύει για δέκα. Με τα μαθηματικά δεν τα έβαλε κανείς.

Περιμένουμε λύσεις και όχι μεγαλεπήβολες δηλώσεις!!!

Δώστε κίνητρα στους υπηρετούντες στα Αστυνομικά Τμήματα,

δώστε ζωή στα κύτταρα της Αστυνομίας

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

   Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης      ΧΥΤΑΣ Κωνσταντίνος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά