Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Βάλτε κόκκινες γραμμές, όχι άλλη δημιουργική ασάφεια στις πλάτες μας

Βάλτε κόκκινες γραμμές, όχι άλλη δημιουργική ασάφεια στις πλάτες μας

 

                  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταδικάζει απερίφραστα τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας σε επεισόδια που εκτυλίχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας στις 2 και 5 Οκτωβρίου 2019. Και στις δύο περιπτώσεις οι τραυματίες αστυνομικοί ήταν δυστυχώς πάνω από 10, οι σκηνές δε που όλη η Ελλάδα είδε τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα δελτία ειδήσεων ήταν τουλάχιστον σοκαριστικές.

                Η Ένωσή μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς και με σχετική απόφαση του Δ.Σ, έχει θέσει το νομικό μας τμήμα στην διάθεσή τους ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες εναντίον όσων με πράξη ή παράλειψη προκάλεσαν τον τραυματισμό τους.

              Είναι δυστυχώς η πολλοστή φορά που ως Ένωση αναγκαζόμαστε να στραφούμε στην δικαιοσύνη ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία, κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Θέτουμε όμως προς όλους τα κάτωθι ερωτήματα:

            -Μήπως ο ανελέητος ξυλοδαρμός των αστυνομικών έξω από το συμβολαιογραφείο και στο άγαλμα Τρούμαν, ματαίωσε τελικά τον πλειστηριασμό ή την επίσκεψη του αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών;

             -Μήπως το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία εμπεριέχει το ποδοπάτημα αστυνομικών στο οδόστρωμα;

             -Η πολιτική και φυσική Ηγεσία θα θέσει επιτέλους κόκκινες γραμμές, θα οριοθετήσει την εμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων ή θα συνεχιστεί η δημιουργική ασάφεια των προηγούμενων ετών;

            -Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα η κατασπατάληση δυνάμεων σε σταθερά σημεία και το παράδοξο να μην υπάρχει δύναμη να ενισχύσει αστυνομικούς που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις;

            -Για πόσο καιρό ακόμα άραγε όλοι θα παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας;

            Είμαστε βέβαιοι ότι τα ερωτήματα αυτά δεν θα απαντηθούν ποτέ, έχουμε όμως ιερή υποχρέωση να προστατεύουμε τον εργαζόμενο αστυνομικό έναντι του οποιουδήποτε απειλεί την ζωή και την σωματική του ακεραιότητα .

           Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν τη γνωστή τακτική που θέλει τον αστυνομικό

είτε “αποδιοπομπαίο τράγο”, είτε “σάκο του μπόξ”.

            -Όσο η Πολιτεία δεν θέτει κόκκινες γραμμές μεταξύ της διαμαρτυρίας και του μπάχαλου,

            -Όσο κάποιοι κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους αλλά ταυτόχρονα σε κάθε διαμαρτυρία-διαδήλωση διατάσουν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες δεν δέχονται ποτέ σαφείς εντολές,

τόσο εμείς θα μετράμε δεκάδες τραυματίες.

Τους ενδιαφέρει;;;

            Αν θεωρούν ορισμένοι ότι οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλει για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο είναι κούφιες απειλές, τους δηλώνουμε ότι θα διαψευστούν.

           Κλείνοντας, θέλουμε να δηλώσουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για το ίδιο θέμα, μας καλύπτει απόλυτα και συμφωνούμε μαζί της λέξη προς λέξη.

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά