Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Δυσλειτουργείες και προβλήματα κατα την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια

Αθήνα, 22-11-2013

Αρ. Πρωτ.:128

Προς:

-Υπουργείο Δημ. Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

-Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.

-Εισαγγελία Αρείου Πάγου

-Άρειος Πάγος

-Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών & Πειραιά

-Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών & Πειραιά

-Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων

-Π.Ο.ΑΣ.Υ.

-Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε στο ζήτημα της «λειτουργίας» της αυτόφωρης διαδικασίας από τις Εισαγγελίες και τα δικαστήρια της Αττικής. Επί σειρά ετών είμαστε μάρτυρες εικόνων, που κατά τη γνώμη μας, προσβάλλουν βάναυσα τον νομικό πολιτισμό και το δικαιϊκό μας σύστημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς. Οι εικόνες αυτές το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει τραγικές διαστάσεις και δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εμπλεκόμενων, να διαχειριστούν καθημερινά το πρόβλημα, αυτό δείχνει ολοένα διογκούμενο.

Καθημερινά «ελλειμματικές» αριθμητικά συνοδείες αστυνομικών πασχίζουν να βρουν άκρη με αποφάσεις προσαγόμενων στην αυτόφωρη διαδικασία περιφερόμενοι για πληροφορίες από γραφείο σε γραφείο και όταν εν τέλει το κατορθώνουν, μετά από ώρες, στοιβάζονται με αυτούς στα αυτόφωρα δικαστήρια, σε μικρές και παντελώς ακατάλληλες αίθουσες, αναμένοντας επί ώρες την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Ιδιαίτερα στα δικαστήρια της Ευελπιδων παρατηρούνται αίθουσες αυτοφώρων με δεκάδες κρατουμένους διαφόρων αδικημάτων σε αναμονή, που σε συνάρτηση με τον μικρό αριθμό συναδέλφων, δυσχεραίνεται η μεταφορά και η διαχείριση αυτών, ελλοχεύοντας ο κίνδυνος αποδράσεων, έκνομων ενεργειών που θα έχουν σαν συνέπεια να βρεθούν συνάδελφοί μας σε διαθεσιμότητα και αργίες. Εννοείται βεβαίως ότι απουσιάζει παντελώς κάθε στοιχειώδης κανόνας υγιεινής, τόσο των εργαζομένων αστυνομικών όσο και των κρατουμένων.

Καθημερινά πλέον δεχόμαστε πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους για το φαινόμενο και πιστεύουμε ότι η Πολιτεία πρέπει πλέον επιτακτικά να δώσει λύσεις. Δεν νοείται ευρωπαϊκή χώρα εν έτη 2013 και τριάντα δύο (32) και πλέον έτη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρουσιάζει αυτή την εικόνα που προσβάλει την ανθρώπινη αξία των κρατουμένων και καταστρατηγεί «εν τοις πράγμασιν» την εργασιακή αξιοπρέπεια των αστυνομικών.

Για το Δ.Σ.

– Ο – – Ο –

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά