Παλαιότερες Ανακοινώσεις

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!!!

     H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πιστή στις καταστατικές της αρχές, στις αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεών της, προσπάθησε τις τελευταίες μέρες να τηρήσει μια υπεύθυνη στάση αναφορικά με όσα έχουν διαδραματιστεί με την προκήρυξη πρόσληψης 1.500 θέσεων Ειδικών Φρουρών, από πλευράς της Κυβέρνησης.

     Η Διοίκηση της Αστυνομίας και ο τρόπος με τον οποίο θα αστυνομεύονται οι γειτονιές, επαφίεται αποκλειστικά στην εκαστοτε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία. Ο θεσμικός μας όμως ρόλος επ’ουδενί δεν μας αφήνει το περιθώριο, να μην μεταφέρουμε την αγωνία και την θέση των χιλιάδων μελών μας.

     Δηλώνουμε λοιπόν την έντονη δυσαρέσκειά μας και την αντίθεσή μας στην πρόσληψη Ειδικών Φρουρών .

     Για να μην δημιουργούνται σκιές και κυρίως για να μην δεχθούμε τις ίδιες αήθεις επιθέσεις που δέχτηκε η Π.ΟΑ.Σ.Υ. μετά την από 22-7-2019 ανακοίνωσή της για το ζήτημα, αποζητούμε να καταστεί γνωστό και στον τελευταίο συνάδελφο ότι τιμούμε και σεβόμαστε απεριόριστα όλους τους συναδέλφους που προσελήφθησαν στο Σώμα είτε ως Ειδικοί Φρουροί, είτε ως Συνοριακοί Φύλακες. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν αίμα για την πατρίδα και την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν δίπλα μας στο πεζοδρόμιο και στελέχωσαν κάποιες από τις πιο μάχιμες Υπηρεσίες, όπως η ΔΙ.ΑΣ. και η ΔΕΛΤΑ. Το ίδιο θα τιμήσουμε και θα αναγνωρίσουμε την προσφορά και αυτών  που θα προληφθούν τους επόμενους μήνες.

     Οι ενστάσεις μας αφορούν ξεκάθαρα τα προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν με τους πολλούς  τρόπους  πρόσληψης (κυρίως στις μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια για νομούς τις περιφέρειας), την ανομοιογένεια και κυρίως τις κατάφορες αδικίες που υφίστανται για πολλοστή φορά οι αστυφύλακες του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι αισθάνονται ως πέμπτης κατηγορίας αστυνομικοί και για τους οποίους ισχύει το ρητό  « τα κάνουν όλα και συμφέρουν ακόμα και με λιγότερα χρήματα».

      Αφουγκραζόμαστε επίσης την καθημερινή αγωνία και τη δίκαιη αγανάκτηση που μας μεταφέρουν χιλιάδες οικογένειες των οποίων  τα παιδιά δεν θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων για ελάχιστα μόρια, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. προκηρύσσει προσλήψεις  με άλλο τρόπο!!!

     Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αρκετοί, κυρίως ανώτατοι αξιωματικοί διαφωνούν μαζί μας, αφού θεωρούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιλύσουν άμεσα το ζήτημα της υποστελέχωσης Υπηρεσιών της Αττικής. Απλά τους επισημαίνουμε ότι προσπαθούν να καλύψουν τα λάθη των τελευταίων ετών με άλλα λάθη. Η πρόσκαιρη επίλυση κάποιων ζητημάτων θα δημιουργήσει άλλα πολύ σοβαρότερα, από τα οποία θα αδικηθούν ακόμα και Αστυφύλακες προερχόμενοι από Ειδικοί Φρουροί, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι πλέον μέλη της Ένωσής μας.

     Συνοψίζοντας απαιτούμε επιτέλους :

  • Ενιαίο και αδιάβλητο τρόπο εισαγωγής στην ΕΛ.ΑΣ. προκρίνοντας αποκλειστικά  τις Πανελλήνιες Εξετάσεις,
  • Την ταυτόχρονη αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών,
  • Να μην μείνει στα χαρτιά η περιβόητη ομογενοποίηση του 2008.

       Είναι επιτέλους καιρός η ΕΛ.ΑΣ. ως Σώμα να περάσει σε μια νέα εποχή και όχι να αποτελεί έναν Οργανισμό παρωχημένο με πολλές και ανομοιογενείς κατηγορίες εργαζομένων.   

                                                            Για το Δ.Σ.

                    – Ο –                                                                                  – Ο –

                Πρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας                                    

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                  ΧΥΤΑΣ Κωνσταντίνος  

Παρόμοια Άρθρα/Ανακοινώσεις

Σχόλια Άρθρου/Ανακοίνωσης

Επιστροφή στην κορυφή κουμπί
Κοντά
Κοντά